Menu

Fynboerne

1919-10-09

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Der høstes store mængder æbler og pærer i haven på Møllebakken.
Håndværkerne lægger fliser i badeværelset, og de har sat køkkenbord og -vask op. Gulvbrædderne er krumme og revnede, men der er rigeligt af dem.
Johannes Larsen vil gerne have besked i god tid om, hvornår Alhed kommer hjem, så de kan få hjemmet til at se ordentligt ud.

Transskription

Kjerteminde 9-10-1919.

Kæreste Alhed!
Jeg sendte i Formdgs Bøssen som Expresgods. Patroner var der kun en 5-6 med mindre Hagl, Resten No 2 og No 1, altsaa ubrugelige til den Slagt Jagt. Tinge kom i Middags med 3 Figen til Dig som jeg sender nu sammen med "de kulturløses Kultur" og "Eiszeit und Urgeschichte des Menschen" som vist er bedre end den anden. Jeg har plukket dobbelt Philip i Dag og sammen med Algren Callebassene, han plukker i Eftermiddag Cox orange og Dr. Louise henne ved Møllen. Sidstnævnte er der mange af Cox orange færre skønt der er 2 Træer. Frugtkælderen er fuld. Vi har lagt Pære i Rullestuen og Fuglestuen. Moltkepærene er ikke plukket jeg har givet en Del bort og Haandværkerne sankede op. Tilbage af Pærer er der altsaa Eyewood, Beurre Diel og Beurre Napoleon og Josephine de Mulines de 2 første og den sidste i Mængde, men ingen af dem modne. Af Æbler sidder der endnu en hel Masse Cox Pomono paa 3 Træer, et er plukket og saa det Træ hos Svanerne samt Pichora i Trekanten udenfor. De trækker endnu Gesims i Dagligstuen men Taaning har lovet mig en Mand i Mrg. til at lægge Fliser i Badeværelset. Den gl. Vask og Køkkenbordet er stillet op men med ny Plade. Petersen, altsaa Tømreren vil nu tage Brædder ud til Gulvene og lægge Gulv i Have- og Trappestuen. Han siger at der ikke er nok af de 11 T. og at de er krumme og revnede, men at der er rigeligt af de 9 T. til baade Dagligstue og Havestue. Vi stillede Kakelovnen op i Gaar Mrg og har siddet siden i Havestuen. Frida og Md. Granhøj har i Dag gjort rent i Spisestuen og det gl. Spisekammer. Jeg længes efter at faa de 2 Døre muret til, men det maa vist helst vente til Kirst og Trautner er færdige. Jeg fik ikke at vide i Telefonen hvordan du havde det i Gaar. Jeg Gaar vel nok Besked om hvornaar Du kommer i god Tid d.v.s. 2-3 Dage i Forvejen, saa jeg kan faa det til at se saa ordentlig ud som muligt efter Omstændighederne.
Mange kærlige Hilsner
Din
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Larsen-familiens hus på Møllebakken i Kerteminde blev bygget om i oktober og november 1919. Alhed Larsen opholdt sig imens hos familie i Birkerød, så hun kunne være nær sine drenge, der var elever på Birkerød kostskole. Hun var desuden syg en stor del af tiden.
De omtalte bøger: K. Weule: De Kulturløses Kultur, H. Aschehoug & Co, Kristiania 1915 og Hans Puhlig: Eiszeit und Urgeschichte des Menschen: Nach seinen Vorlesungen, Tyskland 1907.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er afleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.