Menu

Fynboerne

1919-09-24

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen ligger syg, og Johannes Larsen er bekymret.
Johannes Larsen beretter til Alhed om, hvordan det går med ombygningen på Møllebakken.

Transskription

Kjerteminde 24/9 1919

Kæreste Alhed!
Dit og Christines Brev kom lige nu. Det er da kedeligt at Du skal ligge syg deromme, men forhaabentlig bliver det ikke mange Dage, Angina plejer jo ikke at være saa langvarig. Pas alligevel paa ikke at staa for tidlig op. Jeg talte i Telefonen med Fru Trautner i Middags, Manden var i Kjøbenhavn, men hun lovede at lade mig vide en Dag i Forvejen naar Folkene kom ned og monterede færdigt. Desværre kommer Du vel ikke til at være med til det nu, for før hen i næste Uge kan Du vel ikke rejse, selv i heldigste Tilfælde. Vi kan vel ogsaa nok finde ud af det. Det er Du godt Putte er kommen sig, Frida fik et Fødselsdagsbrev fra hende i Gaar hvor hun skriver at hun ikke har kunnet skrive før da hun har ligget af Hjærnerystelse, det er jo længe siden det var Fridas Fødselsdag saa det maa jo have været temmelig betydeligt Tilfælde. Er de Pærer jeg sendte Drengene endnu ikke kommen, saa maa de jo være raadne for længst og jeg sendte dem dog som Ilgods. Det øste ned i Gaar saa de blev stoppet med Taget ellers vilde omtrent have været færdig med det i Dag. De har klasket Kalk oven paa Pytrolen og pudset Loftet i Dagligstuen. Tegningen til Gesimsen er kommen. Jeg skal snakke med Thaaning om den Kakkelovn. Jeg tror alligevel jeg vil have Fliserne op der igen men kun i Højde med Reolerne saa kan de naa fra Dør til Dør og afsluttes med en smal Liste af samme Træ som Reolerne. Der er sat Vinduer i Badeværelse og Gang i Dag. Swanes rejste i Formiddags. Jeg var paa Banegaarden. Møller har været her i Dag med 2 Fl. Champagne. Nu maa Du endelig holde mig underrettet om hvordan det gaar Dig. Hvad mener Du saa om den Gris? Mølleren spurgte til den i Dag, de vil gerne af med den og have den erstattet med 2 ny, og der er flere der gerne vil have den. Hils Drengene og Christine og Putte. God og hurtig Bedring og mange Hilsner og Kys fra
Din
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Det fremgår af et senere brev, at Alhed Larsen har en byld i halsen. Hun er i Birkerød for at være væk fra roderiet i forbindelse med hendes og Johannes Larsens villas ombygning og for at være tæt på sønnerne, som er på kostskole i Birkerød.
Pytrol var et middel, man smurte på lofter og vægge.
Omkring kakkelovnen i Larsens havestue er der opsat små fliser, som Johannes Larsens far eller hans ansatte ifølge familiefortællingen havde hjembragt fra Holland på et af I. A. Larsens handelsskibe.
Det er uklart, hvilken Møller, Johannes Larsen har haft besøg af.
At mølleren vil forære Larsen en gris er omtalt i et tidligere brev fra Johannes Larsen til Alhed.

Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er afleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.