Menu

Fynboerne

1919-10-02

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Der er blevet vasket, og den nye kedel er god. Dagligstuen bliver pudset, og der sættes skillerum og døre op. Petersen plukker frugt, og de har snart ikke plads til mere.

Transskription

Kjerteminde 2-10-1919.

Kæreste Alhed!
Ja der er ikke meget at fortælle i Dag. De har vasket og berømmer den ny Kedel meget. Der er let at fyre og Vandet kommer meget hurtigt i Kog. Inde i Huset pudser de Dagligstuen og Tømreren er ved at sætte Skillerum og Dør for Loftstrappen og Dør til Rummet under den. Petersen plukker Nonnetit og Kox Pomona, jeg ved ikke hvad vi skal gøre ved al den Frugt, Kælderen er omtrent fuld og der er vel mindst dobbelt saa meget paa Træerne til. Charlemowskyerne lagde jeg ind i Skuret, Jensen har hentet en Del, men hvor meget aner jeg ikke da jeg ikke har set ham i længere Tid. Det var dejligt at høre i Mrgs at Du har det bedre, vær nu endelig forsigtig, mange kærlige Hilsner til Jer alle sammen
Din
Johannes Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Larsen-familiens villa på Møllebakken blev september til oktober 1919 ombygget og forbedret med moderne badeværelse, nye vaskeforhold m.v. Alhed Larsen var imens hos familie i Birkerød for at være tæt på sine drenge, der var på kostskole der, samt fordi hun var syg med en byld i halsen.
Nonnetit, Cox Pomona og Charlamousky er æblesorter.
Det er uvist, hvem Jensen er.

Kerteminde
- Petersen Gelskov

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien