Menu

Fynboerne

1919-10-03

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen synes, de skal vælge den grønne farve til havestuen.
Han spørger, hvad de skal gøre med blommerne. Johannes Larsen vil sende Alhed et par dueunger. Det er dejligt, at hun er ved at få det bedre.

Transskription

Kjerteminde 3-10-1919

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet og for det i Gaar, som jeg først fik efter at jeg var færdig med at skrive. Ja jeg synes ogsaa vi skal tage den grønne Farve Du skriver om til Havestuen, jeg formoder at 1 Kg maa kunne slaa til efter hvad Ernlund har beregnet til Dagligstuen, dette kan vel næppe være tungere end Zinnober jeg formoder at det er Grønoxyd. Hvad skal vi gøre ved Katrineblommerne Frida siger at Du har sagt at hun ikke skal sylte Blommerne Viggo Madsen kommer maaske i Aften. Han ringede i Dg. fra Faaborg, paa Vej til Odense, han er paa Krigsstien i Anledning af en Udstilling i Stockholm. Din Moder gav mig det Raad at sende Dig et Par stegte Dueunger. Jeg syntes egentlig det var bedre at Du fik dem raa, for saa kunde Du jo faa dem kogt eller stegt, hvad Du vilde. Jeg skal se at faa dem af Sted i Mrg. Det er dejligt at det nu gaar fremad, men naturligvis maa Du være sløj efter saadan en Omgang og vi kan jo ikke vente andet end at det vil gaa langsomt med at komme til Kræfter igen. Mange kærlige Hilsner
Din
Johannes Larsen

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Mens Larsens villa blev til- og ombygget september-oktober 1919 opholdt Alhed sig hos familie i Birkerød. Dels ville hun gerne være tæt på sine drenge, der var på kostskole der, dels var hun syg med bl.a. en byld i halsen.

Kerteminde
  • Faaborg
  • Odense
  • Stockholm

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien