Menu

Fynboerne

1919-10-06

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Kakkelovnen bliver nu sat op i havestuen, og vinduerne til vaskehuset er færdige. Der er lagt gulv i badeværelset og det gamle køkken.
Johannes Larsen er blevet færdig med to grågåsetavler.
Fru Hoffmeyer har nedlagt sin kunsthandel og giftet sig i Herning. Hun har sat Larsens billeder af hos Peter Hansen.
Man plukker frugt og svampe. Leo har brækket kravebenet.

Transskription

Kjerteminde 6-10-1919.

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet i Dag, tænk at Du allerede har været oppe, bare det nu ikke er for tidligt vær endelig forsigtig. Jeg skal tale med Taaning i Mrg om det med at stille Kakkelovnen op i Havestuen, jeg ved ikke om det er praktisk naar Gulvet skal lægges om, men vi kan vel tage det Gulv til sidst. Jeg var ude hos Olsen i Mrg. for at se til Døren og Vinduerne til Vaskehuset, de var færdige og han havde bedt Bøttern om at hente dem i Lørdags, da kunde de ikke men de har lovet mig at komme med dem i Eftermiddag. Jeg skal nu ud til Mex og Glarmester Madsen for at faa dem sat i Gang saa det kan være helt færdigt og malet til Du kommer hjem. Jeg var saa med Harald Balslev paa Fyens Hoved i Gaar Eftermdgs, det var yndigt Vejr men lidt taaget. Vi blev godt trætte og sultne til Aftensmaden. Han cyklede i Formdgs. til Odense, jeg skal hilse. Jeg blev færdig med de 2 Graagaasetavler i Fredags, men siden har jeg jo haft Gæster og Haandværkere at passe saa jeg er først nu ved at faa dem sendt af Sted. Frida har stegt en Oxefilet som bliver sendt i Dag. Jeg har faaet 680 Kr. og et Brev fra fra Fru Hofmeyer de 2 andre Billeder har hun sat ud hos Fru Peter Hansen. Hun har ophævet sin Kunsthandel, giftet sig med en Læge i Herning og hedder fru Hansen. Murerne lægger Gulv i Badeværelset. Tømreren har lagt Gulv i det gl. Køkken og sætter nu Døre i oven paa, Vangberg lægger Bro ved Vaskehuset og Petersen plukker Kox Pomona. Jeg skal tale med Sadelmageren om det Du skriver om. Jeg har købt Kryddersild af Viggo P og bestilt Spegesild hos Fru Hansen. vi har faaet en hel Del Champignoner af Møller. Leo brækkede forleden Kravebenet ved en Fodboldkamp i Odense saa han kan ikke bestille andet end plukke Svampe. Mange kærlige Hilsner til Jer allesammen fra Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Larsens to tavler af grågæs. Værkerne er formodentlig illustrationer til Eiler Lehn Schiølers Danmarks Fugle.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Mens huset på Møllebakken blev bygget om, opholdt Alhed Larsen sig hos familie i Birkerød. Dels ville hun gerne være tæt på sine børn, der var på kostskole der, dels var hun syg med bl.a. en byld i halsen.
Det er uvist, om den omtalte Leo er Leo Swane.

Kerteminde
  • Odense
  • Fyns Hoved

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.