Menu

Fynboerne

Forår 1919 eller 1920

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed har sat gråanden og dens ællinger ind til turtelduerne. Svanerne har overfaldet hende. Den ene svane ligger på rede.
Alhed har talt med Heineke om slagger. Victor Bøttern har betalt 350 kr, og Alheds mor har betalt husleje.

Transskription

Kæreste Lausi!
Graaanden har faaet 7 Ællinger. Vi har sat den ind til Turtelduerne af Skræk for Svanerne og de faar Vand som de nemt kan gaa op af. Men hvis der er noget at bemærke maa Du skrive til Frida eller telegrafere, Telefonen hører de muligvis ikke. Jeg rejser nu om lidt med Marie, hun var her i Gaar, saa jeg har haft vældig travlt med at blive i Orden. Jeg havde nær aldrig faaet Resedafrøet saat, begge Svanerne røg i Hovedet paa mig Gang efter Gang tilsidst maatte Anders og jeg lukke dem ind mens jeg saade. Gartneren har nu hjulpen mig at binde Gummitræet og vi har faaet kalket det hele. – Svanen har ligget meget paa Reden, men der ingen Æg endnu! – Akvarellerne kom saa fra Odense og jeg lader Madsen indramme den ene og sende derover sammen med min Rosenpastel som jeg jo har foræret hende. – Jeg ringede til Heinicke om de Slagger, han lader Martin Vejmand og Sandmanden aftage det, han mente der var c. 10 Læs om Ugen. Jeg satte saa Wengberg ud paa at snakke med ham. Jordarbejdet vilde blive c. 4-500 Kr foruden hvad der b [bogstavet overstreget] vilde løbe paa for Fyld (Slagger og mulig Ler) Han vil snakke med Marius Fragtmand og saa begynde paa det hvis han ikke hørte anden Besked. Han vilde saa trække den mere hen ad Bøtterns til. Slaggerne kunde saa samles oppe i den anden Ende. Det vilde jo tage lang Tid at faa samlet nok saa jeg sagde det var bedst han begyndte. – Jeg ringede til Bøttern at der var kommen Regning fra Birkerød og han rykkede meget villigt ud med de 350 og Mor vilde give mig Huslejen forud, saa det gik jo helt fint. – Sikken dejligt Vejr Du hidtil har haft, skriv nu endelig flittigt til Birkerød. Det meste af dette er skreven i Toget saa lægger jeg det i i Odense. Giv nu endelig strax Besked om Graaællingerne, hvis der er gjort galt. Mange Hilsner fra Din A.
Mange Hilsner fra mig ogsaa lille Las.
Marie

Omtalte genstande

Alhed omtaler en "Rosenpastel".

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Det er skrevet forår 1919 eller 1920. Forår (eller til nøds sommer), fordi anden får ællinger. Larsens drenge gik på Birkerød Realskole fra sommeren 1918. Laura Warberg boede til leje i Larsens hus i Strandgade fra 1915.

Johannes Larsen købte to svaner i Hamburg i 1915. Svanerne var næsten udryddet i Danmark på den tid, og han ville have fuglene for at tegne dem.
"trække den mere hen ad Bøtterns til": Victor Bøttern boede på Hindsholmvej ganske nær ved Møllebakken. Slaggerne skulle formodentlig hældes på jordvejen, som gik forbi de to familiers hus.
Alhed og Johannes Larsens drenge var på kostskole i Birkerød.
Alheds mor boede fra 1915 til leje i et hus, som Larsens havde bygget til hende i Strandgade i Kerteminde.

Odense
  • Birkerød
  • Odense

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien