Menu

Fynboerne

1920-05-20

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alt stod godt til, da Alhed Larsen og hendes søn kom hjem. Ænderne er der. Svanerne opfører sig, som inden Alhed rejste.
Grethe Sawyer har skrevet fra Stockholm. Hun syntes godt om sine svigerforældre.
Drude og Elle(n) Sawyer vil til Paris i efteråret.

Transskription

Torsdag

Kæreste Lavsi!
Alt stod rigtig godt til, da vi kom hjem i Gaar. Lysse og jeg var strax en Runde over det hele. Alle 8 Krikænder og alle de andre er der (altsaa kun 3 Pibeænder, men kun de to Graaænder). [Ulæseligt ord], de har været nede at spise begge to i Dag. Svanerne opfører sig ganske som inden jeg rejste, de var ved Reden til Morgen og Hannen var [ordet overstreget] er rasende som før. Gud ved om det ikke har været Sludder med det Slagsmaal. Blomsterne har det ogsaa rigtig godt. Hanen ser pragtfuld ud. Lysse, Mudi og jeg har været hele Efterm. hos Mor, de var meget begejstrede for et Brev, der i Dag var kommen fra Stockholm fra Grethe, hun synes udmærket om Svigerforældrene, der aabenbart ogsaa synes godt om hende, de forkæler hende voldsomt. Drude og Elle har bestemt en Pariserrejse til Efteraaret, naar Gösta og Grethe kommer hjem fra Spanien, hvor de skal være i Sommermaanederne.
Peter Hund har det ogsaa udmærket, han var lykkelig over os. – Bare dog nu det Vejr vil holde, i Gaar og i Dag har det været fint her, men i Aften ser det overtrukkent ud. Nu kun mange Hilsner fra Lysse og Din A.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret Torsdag. Det må være skrevet ca. 20. maj 1920. Alhed Larsen er netop rejst hjem til Kerteminde fra Birkerød, hvor hendes drenge har været til eksamen på kostskolen. Sagen om svanerne, der slås i haven, har været diskuteret i de forrige breve mellem Alhed og Johannes Larsen. 20. maj var en torsdag i 1920.

Alhed og Johan Larsen er netop kommet hjem til Kerteminde efter i lang tid at have været i Birkerød på hhv. besøg og kostskole.
At han- og hunsvanen slås i Larsens have har været diskuteret i flere breve. Johannes Larsen havde købt de to svaner i Hamburg Zoo.
Mudi (Brønsted), Alheds niece, boede et års tid hos Alhed og Johannes Larsen.
Grethe Sawyer blev i 1920 gift med den svenske maler Kurt Jungstedt. Det er hans forældre, hun har besøgt i Stockholm.

Henne Kirkeby

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien