Menu

Fynboerne

1920-05-19

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Schiøler er rejst videre til Lyngsbækgård, desværre kan Johannes Larsen ikke tage imod tilbuddet om at rejse med, da han på grund af meget dårligt vejr ikke har kunnet malet så meget udenfor. Der skal være stort bryllup på kroen.
JL er glad for gode efterretninger om svanerne.

Transskription

Kirkeby 19 Maj 1920.

Kæreste Alhed!
Tak for Brevet i Dag. Det er morsomt at det gaar Puf saa godt og at I havde Held med Toget. Schiøler kørte i gaar Formiddags over Aarhus til Lyngsbækgaard, hvor han nu vilde have haft mig med, og det kunde jo have været morsomt hvis jeg havde været færdig jeg kunde være kommen derom ad til Kjerteminde i Bilen i Stedet for den kedelige Jernbanetur. Jeg naaede at faa malet et Billede i Gaar men det øsregnede inden jeg blev færdig og blev ved til Sengetid i Dag stormer det og snuskregner lidt af og til, det er snart til at blive skør af. Jeg har kun faaet malet 6 Billeder og i Forgaars var det 14 Dage siden jeg kom. Jeg vil haabe at Vejret i Mrg vil blive saadan at jeg kan være ude hele Dagen for her skal være stort Bryllup i Kroen. To Sønner fra Henne Mølle skal giftes og der kommer ca 130 Gæster. Fru Kru[ulæseligt] har været her en Uges Tid og bagt hver Dag. De skal spise et halvt Svin og lige ved 200 P Oxekød. Schiøler havde en god Tur, han fik alt hvad han ønskede sig og lidt til og Vejret var jo nogenlunde godt i de Dage.
Det glæder mig at høre om Svanerne, jeg blev meget ked af Meldingen og Slagsmaalet, men efter dit Brev i Dag, synes [jeg] vi kan husk igen. Paafuglene tror jeg ikke der bliver noget af i Aar. Bare Du nu maa finde alt i nogenlunde god Stand naar Du kommer hjem i Aften. Mange kærlige Hilsner
Din
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Lyngsbækgaard er en herregård beliggende nær Ebeltoft.
Paafuglene tror jeg ikke ...: Larset-parret havde håbet, at deres påfugle ville yngle.

Henne Kirkeby Kro
- K
Eiler Lehn Schiøler
  • Henne Kirkeby
  • Henne Mølle
  • Lyngsbækgårdvej, Ebeltoft

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.