Menu

Fynboerne

Forår 1920

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Andreas Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen sender sønnen 10 kr. Hun vil gerne høre om den skriftlige eksamen.
Alhed Larsen har haft en god tur til Langeland med sin mor. På tirsdag skal hun, Johannes Larsen, Lehn Schiøler og en svensk herre til Filsø.
Carl Petersen er på besøg for at tegne vaskehus og lokum. Larsen-parret har bestemt sig for toilet.
Larsen-familien har solgt Bagergården.

Transskription

Kære søde Gamle!
Jeg vover at lægge en 10er i dette Brev, vil du give Alstrup de 2 som Lysse laante af ham. Klavs skal have for 5 Frimærker og Resten maa Du selv have til lidt Tobak, Konditori eller Godter nu til Din strænge Examenstid. Du maa endelig lade høre flittig fra Dig og skriv saa snart Du ved noget om hvordan det skriftlige er gaaet. Jeg synes de Klader ser meget gode ud, af de tyske er Genfortællingen den bedste. Skriv saa om de andre. Sig til Trylle og Brincker at jeg glæder mig meget til at se dem her i Sommerferien. Jeg vedlægger 2 Frimærker, saa er det nemmere for Dig, jeg skal sende flere. – Du kan tro det var vellykket paa Langeland, vi havde et Par ganske dejlige Dage, Vejret var jo straalende, og alle Mennesker var saa søde mod os. Bedstemor har mange gamle Venner. – Paa Tirsdag kommer Lehn Schiøler og en svensk Herre. De overnatter her og Onsdag tager de, Jeres Far og mig med til Filsø; bare Vejret vil holde, men det maa man jo næsten ikke ønske, vi trænger saa frygtelig til Regn. Lysse havde rædsom Modvind paa Sjælland og kom først med Færgen Kl. 10 og tænk jeg var med samme Færge men paa 2den Kl, saa vi saa ikke hinanden, jeg tog med Toget fra Nyborg paa Gr. af Modvind, han var kommen da jeg kom herhjem, han var ikke træt men meget sulten men heldigvis havde Frida Steg og Abrikosgrød til Aften og vi fik Vin. Calle er her jo for at tegne Vaskehus og et nyt Lokum ovre i det aabne Skur, vi har bestemt i Formiddag, at det skal være W.C. det bliver fint. Skriv nu endelig saa vi har det inden vi rejser til Jylland, jeg skal nok skrive flittig til Dig, min søde Gamle. – Bøttern har købt Bagergaarden for 17000, saa nu er vi kommen af med 2 Ejendomme. De ny Elektrikere har igen købt den af ham. – Hav det nu rigtig godt søde Gamle og skriv snart og flittig. 1000 Hilsner fra Din Mor
Lysse og Din Far og Calle hilser

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Johannes Larsen solgte Bagergården i 1920. Det må være forår, for Andreas går til eksamen, og Alhed Larsen skriver om, at hun glæder sig til at se Trylle (Franz Syberg) og Brincker i sommerferien.

Andreas Larsen er elev ved Birkerød Kostskole.
Bagergården lå i Langegade 48, Kerteminde som nabo til Johannes Larsens barndomshjem, Købmandsgården. I.A. Larsen, Johannes Larsens far, ejede i mange år Bagergården, og Johannes Larsen arvede den. Victor Bøttern, som købte gården af Johannes Larsen, solgte den straks videre til installatør Claus Jørgen Reenvig (Historiske Huse i Kerteminde. Kerteminde Museum 1989, s. 195)
Det vides ikke, hvem Klavs, som skal have fem kroner, er.

  • Henne Kirkeby
  • Sjælland
  • Rudkøbing
  • 5900 Nyborg
  • Langegade 48, Kerteminde

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv