Menu

Fynboerne

1921-06-21

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

I dag er det 23 år siden, Johannes Larsen første gang besøgte Alhed Larsen i Svanninge.
Rylen er igen tilbage i Rudkøbing.
Johannes Larsen kalder postvæsenet en uudgrundelig institution og er vred over deres håndtering af poste restante breve.
Han spørger, hvornår Lysse er færdig med eksamen, da datoen måske er blevet ændret.
Johannes Larsen har nu lavet 70 tegninger og 6 akvareller på turen.

Transskription

Sidø 21 Juni 1921

Kæreste Alhed!
I Dag er det nok 23 Aar siden jeg kom ned til Svanninge til Dig. Der var en dejlig Tid. Vi har ligget indeblæst 2-3 Dage nede i Lindelse Nor og spist vort Brød op og brugt Vandet men i Gaar Eftermiddags kom vi til Rudkjøbing igen. Tak for Brevet. Det kostede 20 Øre til trods for at der var for 40 Øre for mange Frimærker paa eller maaske rettere derfor. Postvæsenet er en uudgrundelig Institution. De forklarede Puf at et poste restante Brev ikke kunde være express, da expressen først begynder ved Udbæringen, Togene Gaar nemlig lige hurtigt, men alligevel kostede det 20 Øre fordi det var utilstrækkeligt frankeret.
Jeg har nu lavet ca 70 Tegninger og 6 Aquareller.
Vi har det udmærket og lever godt, men det er jo et kedeligt Blæsevejr i den sidste Tid og i Dag kommer der af og til Byger med Regn og Hagl. Hvornaar bliver Lysse færdig. Alfred Nielsen fortalte Puf at de ventede deres yngste Dreng hjem fra Sorø en af Dagene, det var nok forandret noget med Sommerferien og Examen sluttede tidligere og han mente det var ens for alle Skoler. Jeg skal hilse fra Alfred Nielsens. Vi sejlede i Morges

Omtalte genstande

Johannes Larsen har lavet 70 tegninger og seks akvareller. En del af tegningerne vil kunne ses i Achton Friis: De Danskes Øer.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Johannes Larsen mener som fynbo nok, at der burde være et stumt d i Siø. Han og Achton Friis besøgte øen med skibet Rylen, idet de lavede forberedelser til bogværket De Danskes Øer. Siø er beskrevet i denne bog bind 1, s. 72 - 75 med to fugletegninger af Johannes Larsen.
Alhed Larsen er netop kommet hjem fra Birkerød, hvor Andreas Larsen (Lysse) går til eksamen på Birkerød Kost- og Realskole.
Brevet synes uafsluttet. Der mangler noget af det.

Siø
  • Lindelse Nor, 5900 Rudkøbing
  • Siø, Rudkøbing
  • Sorø Akademi

Det Kongelige Bibliotek

Brevet er indleveret på Det kongelige Bibliotek af Larsen-familien.