Menu

Fynboerne

1921-06-23

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har cyklet Thurø rundt, mens Christian Andersen sejlede båden til Sct. Jørgen. Vejret er dårligt. Opholdet på Langeland har taget uforholdsmæssig lang tid.

Transskription

Thurøbund 23 Juni 1921

Kæreste Alhed! Tak for Brevet som vi fik i Gaar. I Gaar Morges sejlede vi ind til Svendborg Havn og fik vore Cykler. Friis og jeg cyklede saa Thurø rundt mens Puf og Chr A sejlede Baaden til Sct. Jørgen. Om Aft mødtes vi der og fik Lammesteg og Rødvin og Jordbær og Sherry, og nu til Mrg. er vi vendt tilbage til Thurøbund igen. Barometret stiger men vejret er stadig surt. Det var en fugtig Tur i Gaar. I Svendborg var jeg inde hos Kryger. Den lille Baron og hans Moder var lige rejst til Aarhus i Anledning af Jh´s Fødselsdag. Puf og jeg telegraferer i Dag. Det er dejligt at det gaar saa godt med Lysse. Bare vi maatte faa noget godt Vejr. Jeg tror ikke vi kommer til at ligge nogen Steder hvor der er mere at male end her, og vi kan jo ikke blive her ret længe da Langeland paa Gr af Vejret har taget uforholdsmæssigt lang Tid. Mange Kærlige Hilsner fra Puf og mig.

Din JL.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Johannes Larsen, Achton Friis og Christian Andersen sejlede med skibet Rylen som forberedelse til bogværket De Danskes Øer. Larsens søn, Andreas (Puf) deltog som kok. Martha Friis og sønnen opholdt sig en tid hos præsten ved Sct. Jørgens Kirke i Svendborg.
Johan Larsen (Lysse) gik til eksamen i samme periode.
Det er uklart, hvem Jh er. Den lille baron er muligvis Carl Iuel-Brockdorff.

Thurøbund
  • Thurøbund
  • Thurø
  • Brydegårdsvej 17, 5700 Svendborg, Danmark
  • Bagenkopvej 13, 5932 Humble, Danmark
  • Århus
  • Skt. Jørgens Kirke, Svendborg

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien