Menu

Fynboerne

1922-03-17

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen er ked af, at Johannes Larsen blev forskrækket, da han hørte om telegrammet.
Alhed er hos Marie (Schou) i Rigsdagen.
Det er slemt, at folk plager om penge, men Alhed og Johannes Larsen klarer sig nok.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Jeg blev forfærdelig ked af det, da jeg til morgen fik Dit Brev hvoraf jeg ser at Du har været urolig, Du skriver om ”den Forskrækkelse i Aftes” det maa jo være de Asener i Kerteminde, der har skreven om Telegrammet, bare jeg havde skreven i Forgaars, men det var for sent, da jeg havde ringet med Marie og før vidste jeg ikke bestemt, om jeg skulde rejse Dagen efter. Jeg tænkte lidt paa at ringe til Dig i Formiddags men gik ud fra at Du var ude at male i det dejlige Vejr og Kl. 3 faar Du forhaabentlig mit Brev fra i Gaar.
Jeg er hos Marie i Rigsdagen, hun sender Dig 1000 Hilsner, jeg er taget ud for at hente den søde Putte, Chr. bager jeg laver fint til hende. Jeg gaar herfra ud til Drengene og faar dem med paa Banegaarden. – Det er dog forfærdelig, [ulæseligt ord] Folk plager med Penge vi maa vel trøste os med, at mange sidder endnu værre i det end vi, og vi klarer det saamænd nok, de kan jo ikke æde os. Det er dejligt Du har saa fint Vejr, Du faar saa mænd nok lavet noget godt. Nu kommer Marie nede fra Salen, hun var ked af, de ikke var hjemme da Du var ude at sige Farvel. 1000 Hilsner fra Din A.
Fredag.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun dateret "Fredag". Johannes Larsen skrev 16. marts 1922 til Alhed om "den Forskrækkelse i Aftes", og Alhed citerer dette. 17. marts 1922 var en fredag.

Johannes Larsen er i Henne Kirkeby og male. Alhed er på besøg hos familie i Københavnsområdet.
Det vides ikke, hvad der stod i det omtalte telegram.
Brevet er afskrevet efter en fotokopi, som Johannes Larsen Museet har fået fra Det Kongelige Bibliotek mange år før, at databaseprojektet gik igang. Skan af brevet er ikke dukket op i materialet fra Det Kongelige Bibliotek 2017.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien