Menu

Fynboerne

1922-03-21

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen er ked af det ovenpå sin udstilling og tror ikke, at hun kommer til at male igen, men måske er hun bare deprimeret efter sin sygdomsperiode. Marie Schou og Alhed har spist frokost sammen og været i Den Hirschsprungske samt i Botanisk Have. Om lidt skal hun med toget.

Transskription

Kæreste Larsi!
Tak for Dine Breve! Det er dejligt, Du er kommen godt i Gang med at male, det bliver spændende at se, hvad Du faar ud af det, det er jo længe siden Du har malet en ”Omgang” Billeder. Jeg selv gaar og er noget utrøstelig efter Udstillingen, har en væmmelig Fornemmelse af at jeg aldrig kommer til at male mere. Men forhaabentlig er det noget Depression efter den spanske, jeg maa til at have fat paa Olje, naar jeg kommer hjem. Begyndelsen af dette er skreven oppe i Rigsdagen. Marie havde inviteret mig til Frokost men glemt det og kom meget angergiven da jeg havde ventet over en Time. Puf kom og hentede mig og vi gik i Hirschsprungs Musæum, derfra i botanisk Have at se paa Orchideer – pragtfulde – derfra [”fra” overstreget] var i det hele taget dejligt skønt koldt, vi sad paa en Bænk i Solen og røg en Cigaret. Nu sidder vi hos à Porte, hvorfra han om lidt følger mig til Toget. Putte er desværre forkølet, hun laa i Gaar men er oppe igen i Dag. – Puf hilser mange Gange Lysse Din A.
Fryser Du ikke rædsomt?
Tirsdag

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret bortset fra "Tirsdag". Alhed Larsen er stadig ikke kommet sig helt over Den Spanske Syge, som hun har lidt af i det tidlige forår 1922. Johannes Larsen har 18. og 20. marts fortalt, at han maler en serie billeder, og Alhed Larsen kommenterer på dette. 21. marts 1922 var en tirsdag.

Alhed Larsen rekreerer sig i Birkerød hos sin søster Christine.
Alhed har netop haft en udstilling på Den Frie sammen med Christine Swane og Asta Krohn. Nogle af billederne derfra er sendt til Fyns Forsamlingshus. Sønnen Andreas (Puf) er studerende i København.
A Porta er en restaurant i København.

København
  • Botanisk Have, København
  • Den Hirschsprungske Samling, København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien