Menu

Fynboerne

1923-05-20

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

JL og Achton Friis spiser pinsefrokost på Egholm, og senere er de til kaffe hos forpagteren samme sted.

Transskription

Pinsedag 1923. Korsør Havn

Kæreste Alhed!
Glædelig Pinse! Vi sejlede i Forgårs til Egholm fra Skelskør, da Regnen holdt op og fik Storm da vi kom derover, laa saa ved Agersø Havn om Natten og gik til Egholm i Gaar Morges, var der hele Dagen og sejlede her i Aftes. Jeg skal hilse mange Gange fra Heilbuth, de var vældig flinke mod os. Viste os rundt og bespiste os og gav os en Kurv Maageæg med da vi rejste. Vi var ogsaa til Kaffe hos Forpagteren, som fortalte at han lige siden vi begyndte paa Turen i Forfjor havde faaet Ordre fra Lachmann om at tage godt i mod os og Huset til vor Disposition og sørge for Værelse til os hvis vi vilde ligge i Land om Natten. Det er et kedeligt Vejr. Vi sejler nu til Musholm. Gross's Konserves ankom direkte fra Beauvais Dagen efter vi havde forsynet os i Skelskør. Mange kærlige Hilsner til Dig og Drengene. Hils de andre.
Din
JL.

Fakta

PDF
Brev

Da

På brevet står der Pinsedag 1923, og det er 20-5-1923

JL og Achton Friis er i foråret og sommeren 1923 på sejlads med Rylen til de vest- og nordsjællandske øer for at forberede bogværket De Danskes Øer.
Rylen - en Kerteminde-fiskerbåd - er 1921-25 ekspeditionsskib for AF og JL, og i dag sejler skibet som museumsskib for Østfyns Museer.
Egholm er omtalt i Achton Friis: De Danskes Øer bd 3. Gyldendal, 1928 s. 72.
Beauvais er Danmarks første konservesfabrik, som blev grundlagt i 1850 af franskmanden Jean D. Beauvais, bl.a med afdeling i Svinninge på Vestsjælland.

Korsør Havn
  • Korsør
  • Egholm, Skælskør
  • Skælskør
  • Agersø
  • Musholm

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien