Menu

Fynboerne

1924-03-03

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Andreas Larsen rejser for at påbegynde uddannelse til gartner, og i den anledning holdes afskedsfest på Møllebakken. Her skal Adolph Larsen arbejde som karl denne sommer, mens familien også overvejer at leje den ene etage af huset ud og opsige den ene af deres to tjenestepiger.
Alhed Marie Larsen er ude at løbe en sidste tur på skøjter med Andreas Larsen.
Søsteren Ellen Brønsted skal en tur til Paris.

Transskription

[3-3-24]

Kære Muk!
Tak for jeres Brev. I var nok i ”Pjankehjørnet”, da I skrev det; men det er jo kun godt. Jeg kan huske en Gang, da vi gik Tur med Thalbitzer i ”Kattehale”, (hvad der var ment som en meget stor Ros) og Fru Thalbitzer kaldte det, at jeg ”skældte ud”.
I Dag er Puf rejst. Du ved nok, at han skal være Gartner. Tante Be fulgte ham til Odense. I Aftes holdt vi et lille Afskedsgilde for ham med Agraren og Tante Junge til Aften (Aal i Karry og Ostepinde) Bagefter fik vi Chokolade og Appelsin og Madeira.
Agraren skal være Karl her i Sommer og have 100 Kr. om Maaneden.
Tante Junge tænker paa at sælge Kærbyhus; men Tante Be raader hende til i Stedet at flytte oven paa og leje det nederste ud. Saa kan hun ogsaa sige den ene Pige af. Det er jo ogsaa vanvid, at hun har to Piger.
Nu trækker Himlen over med faretruende Skyer. Mon vi skulde faa Snestorm igen? Barometret er nede paa 73⁰.
Har jeg fortalt dig om vores sidste Skøjtetur? Isen var saa blank, at jeg saa Pufs Spejlbillede, lige saa tydeligt, som ham selv.
Der er blevet fældet to store dejlige Pile paa Vejen ud til Taaby stranden. Den ene faldt lige over Jernbaneskinnerne, og de havde Besvær med at faa den flyttet, inden Toget kom.
Nu skal jeg skrive til Bedstemoder og blandt andet fortælle om Lysses Fødselsdag.
Bes kan sagtens, hun skal til Paris? Er hun ikke henrykt?
Hilsen til jer alle fra Lomme.

Fakta

PDF
Brev

Da

En anden person end Alhed Marie Brønsted har skrevet datoen på brevet.

Kerteminde
  • Møllebakken 14, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene givet til Johannes Larsen Museet.