Menu

Fynboerne

1924-05-18

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Det er skidt med Petersen.
Johan (Lysse) har hugget sig gennem træskostøvlen med en hakke, så han har været hos lægen og blive forbundet samt få sprøjte mod stivkrampe. Han har haft meget ondt, men nu går det bedre, og de spiller kort.
Et ægtepar har været på besøg for at se på billeder.

Transskription

-/5 24

Kæreste Lavsi!
Hermed 2 Breve fra A. Fr. Det er jo skidt med Petersen, Brevet kom nu til Morgen. Nu maa Du jo hurtigst skrive, hvis vi skal gøre noget ved Frandsen. – Vi har det godt, undtagen at Lysse kom hjem i Lørdags Aften med en daarlig Hæl, en Hakketand havde hugget gennem Træskostøvlen og ind over Hælen. Vi – Puf og jeg kørte ham ned til Julibus paa en Cykle og fik Saaret godt renset ud med 2 Jod og forbunden og for en Sikkerheds Skyld gav han ham en Serumindsprøjtning mod Tetanus. Den første Nat sov han ikke ret meget af Pine men nu har han fuldstændig Ro i det, ja det havde han allerede i gaar, saa vi spillede Bridge med ham, og nu i Efterm. kommer han igen saa vi kan spille. Han ligger (paaklædt) paa min Divan her i Dagligstuen. – I Forgaars kom her et ældre Ægtepar – Elmquist – fra Vejle for at se paa Billeder. Flyvende Fugle, F.eks. ”mange flagrende Maager” sagde Konen men jeg tror nu ikke hun kender stor Forskel paa Fugle Vand, og mulig en Kyststrimmel og stor Størrelse.
[Brevet slutter brat. Der mangler formodentlig noget]

[På bagsiden af papiret er overstreget og med håndskriftlignende skrift trykt]:
Lager, og jeg beder Dem venligst ved forestaaende Forbrug – uden Købetvang – tage mit Lager i Øjesyn og bemærke Følgende:
Specialiteter:
Senge og Senge-Udstyr,
Gulvtæpper og alt hørende under Tæpper,
Gardiner - Dækketøj,
DameLingeri – Bäby-Udstyr
Mit Udvalg er størst Priserne er billigst.
Arthur Hansen

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun forsynet med angivelse af år og måned, ikke dato. Johannes Larsen skrev 20. maj 1924 og spurgte til det uheld, som sønnen Lysse havde haft med sin fod. I dette brev fortalte Alhed sin mand om ulykken, så brevet er formodentlig fra ca. to dage før, at Johannes Larsen spurgte til sagen.

Det er vanskeligt at afgøre, hvem Petersen og Frandsen er.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien