Menu

Fynboerne

1924-02-15

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Alhed Marie Brønsted savner at få mange breve fra familien. Hun har ikke ret mange penge, da hun ikke har fået løn for januar endnu og har bla. lånt penge ud til Andreas Larsen. Der skal også købes fødselsdagsgave til Johan Larsen.
Et frossent vandrør skaber styrtsø på toilettet i forbindelse med optøningen.

Transskription

Fredag d 15-2-24.

Kære Muk!
Skal I nu ikke til at skrive lidt tiere til mig? Husk paa at I er 5, mens jeg kun er een. Egentlig skulde jeg have 5 Breve, for hver Gang jeg skriver eet.
Sikke vidunderligt Vejr det har været i Dag! Den Slax Vejr, man kun faar et Par Gange om Aaret.
Peder og jeg har været paa Skøjter (ikke alene), og i Eftermiddags har jeg været i Byen i Ærinder.
Her er sex kroner til en Fødselsdagsgave til Far, som du nok vil købe? Enten ægte Kastanier el et U Udetermometer – du maa selv vælge.
Der bliver ikke mange Penge at sende jer foreløbig, da jeg ikke har faaet min Løn for Januar og desuden har laant Puf 16 Kr. og lagt 25 ud (til dem der kom med Svanen) Doktor Hviid skal have 5 Kr.; mine Sko skal forsaales og mine Skøjtestøvler skal syes og Lysses Fødselsdag er det jo den 26. Jeg har i Dag købt for 5 Kr. Frimærker.
Forleden var VC frossen, og jeg stillede tillidsfuldt Petroleumsovnen derover; men da jeg lidt efter gik derover for at se til den, stod der en Styrtsø ned fra Loftet. Rørene var sprungen. Vandet drev ned ad Væggen og løb ud i Gaarden som en stor Flod (Lyder det ikke meget dramatisk?) Endelig kom Mareje til og fik lukket for Vandet.

Jeg er for søvnig til at skrive mere i Aften. Hilsen fra Lomme.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen fremgår af brevet.

Johan Larsens fødselsdag er 27/2.

Kerteminde
  • Møllebakken 14, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af brevene givet til Johannes Larsen Museet.