Menu

Fynboerne

1924-03-03

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har travlt i København, hvor han arbejder sammen med Lehn Schiøler arbejder på andefuglebindet i bogværket "Danmarks Fugle".
Økonomien er også så god, at JL får råd til at investere i en rugemaskine til fjerkræet. Der er også tid til en vis selskabelighed med bla. Alhed Larsens søster Christine.

Transskription

Kjøbenhavn d. 3 Marts 1924.

Kæreste Alhed!
Jeg var saa i Fredags Aftes til Aften hos Carl Jensens sammen med Uglen og Axel P. Jensen og [ulæselig]. Baronen og Marie skulde have været der men kunde ikke komme da de havde taget Theaterbilletter. Jeg fik denne Tegning af Oppermann og en stor Landskabstegning. I Lørdags var jeg saa hos denne Rugemaskinemand, "Grand Danois" og blev enig med ham om at han skulde tage et billede for Halvdelen af Pengene for Kyllinge[ulæselig] og Rugemaskinen. Han havde Maskiner af samme Type til 22 Æg tror jeg, men 2 Slags Systemer varm Luft og varmt Vand. Vandmaskinen var det mest driftsikre sagde han. Skulde der ske noget i Retning af at Ilden gik ud, saa holdt Vandet paa Varmen en Tid, mens Luften blev kold med det samme. Med hensyn til at bygge Kyllingehus, saa synes jeg naturligvis ogsaa at det er mange Penge, men da vi nu har begyndt, synes jeg det er nødvendigt ikke at stoppe op paa Halvvejen, enten vi saa vil drive det selv eller leje det ud. Lørdag Aften var jeg hos Magnussens sammen med Baronen og Marie, der blev hentede i Bil af Puf, og jeg kørte med hjem. I Gaar vilde jeg have været hen for at se til Christine, men blev strax anholdt af Lehn Schiøler til at gaa Dykænderne igennem og det tog hele Dagen til vi skulde spise til Middag. Vi gik alt hvad her findes af Taffelænder, Troldænder og Bjergænder, Gud ved hvor mange Hundrede, og fik valgt ud hvad vi skal bruge til Tavlerne vedrørende de 3 Arter. Da vi holdt op var jeg saa træt at jeg knap kunde staa op, men jeg har nu ogsaa været sløj siden Du rejste. I Morges gik jeg saa op og saa til Christine da jeg gik ind til Xylografen for at snitte. Hun var oppe og havde været henne at spille i Gaar. Derfra gik jeg ind til Heltar og købte mig et Par Støvler og et Par Galosher, hen til Krog og spiste et Par Stykker Smørrebrød og saa hen til Hendriksen og snittede til Middag. Jeg tænker jeg kan blive færdig med med Tjurklodsen i Morgen. Lærredet er endnu ikke kommen men det er lige ved siger de hos Olesen. Jeg var henne hos Skræderen i Middags og prøvede. Det lader til at blive godt, han sagde det var godt Tøj. Jeg faar 2 Par Buxer og saa er der tilbage 2 Sæt Tøj. Jeg maa vel hellere lade det blive saa Puf og Lysse kan faa syet der ogsaa naar de kommer her ind. Tak for Brevet. Jeg skal nok sende flere Penge naar de kommer ind. Bredlund betalte Drengenes Assurance, men hvordan er det med min? Hermed nogle Regninger Du kan overlade Esben Hansen. Nu kan jeg ikke finde paa mere i Øjeblikket, men det kommer saa i næste Brev. Det var en god Anmeldelse af Oppermann i Aftenberlingeren af Naurs Udstilling. Mange kærlige Hilsner. Send mig Pufs Adr.
Din
JL

Omtalte genstande

Johannes Larsen har fået en tegning og en landskabstegning af Th. Oppermann. Han snitter på et træsnit med en eller flere tjurer.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet

"Tjurklodsen": En træsnitsstok med motiv af en tjur. Larsen påførte stokken sværte og trykte med den på Japanpapir.
Albert Naur havde udstilling hos Winkel & Magnussen i februar 1924. Udstillingskataloget kan ses på Danmarks Kunstbiblioteks hjemmeside.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien