Menu

Fynboerne

1924-05-05

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

Johannes Larsens bror købmanden Georg Larsen er død af en hjerneblødning.
Johannes Larsen er nu endelig klar til en tur til Filsø for at færdiggøre nogle malerier, inden han sammen med Achton Friis skal ud at sejle med Rylen.

Transskription

Kjerteminde 5 Maj. 1924.

Kære Achton Friis!
Hermed Bøgerne. Som De ser er jeg her endnu. Efter Paaske mistede jeg min Broder Købmanden. Han døde om Middagen af en Hjerneblødning, havde været syg i ca 2 1/2 Time og var de sidste 2 Timer bevidstløs. Jeg er dog nu omtrent færdig til at rejse til Filsø d.v.s. jeg stiler efter at komme herfra i Overmorgen. Det er min Hensigt at se at blive færdig deroppe hen ad Maanedens Slutning, saa jeg kan være hjemme og klar til Ørejsen først i Maaneden, men om det bliver den allerførste er jeg ikke helt sikker paa, Alting har været saa contrært de sidste Par Maaneder. Naa det gaar vel, paa den ene eller anden Maade. Venlig Hilsen til Dem og Deres Kone og Klaus fra min Kone og
Deres hengivne
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Efter Achton Friis' idé sejlede han og Johannes Larsen rundt til de mindre, danske øer og lavede notater, tegnede og fotograferede til et bogværk. Dette udkom 1926-1928 i tre bind på Gyldendal med titlen De Danskes Øer.

Kerteminde
  • Filsø

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv