Menu

Fynboerne

1924-03-30

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen har været syg og sengeliggende i flere dage i Schiølers bolig på Uraniavej på Frederiksberg, men har det bedre nu.
Han får opringninger fra Johs. V. Jensen og flere besøg.

Transskription

Kjøbenhavn 30 Marts. 1924!

Kæreste Alhed!
Tak for alle Brevene i Dag, de glædede mig meget. Schiøler siger at baade Puf og Lysse var hjemme i Gaar Aftes da Du telefonerede. Er Pufs Gartneri oversvømmet?
Tykke er i Dag kommen hjem fra Orelund og fortalte at hele Haven er en Sø og ved Svinestien er der et Vandfald over Vejen. I Aftes havde jeg kun 37 gr. og i Mrgs. 36,8 saa Dr. ST . gav mig Lov til at staa op og spise Frokost, saa kunde jeg gaa i Seng og hvis jeg ingen Temperatur havde maatte jeg staa op og spise til Middag. Det var dejligt at komme op og blive vasket og barberet efter ikke at have været i Berøring med Vand, udvendigt altsaa i en Uge. Jeg syntes det var for meget Ulejlighed at gaa i Gang og spise med Schiøler op i Museet hvor jeg har siddet og læst og nu nyder en Whisky og Soda mens jeg skriver dette. Jeg skulde bede Dig fra Schiøler at Du ikke kunde sende ham de smaa Bøger (Prøvebogen) da han længes efter at se dem igen. Det er morsomt at det Gaar godt med Sangsvanen. Jeg glæder mig til at se den, er den helt hvid? Eller er den gul (myrfarvet) paa Hoved og Hals og Undersiden?? Vil Du hilse Marie og Elle og Grethe. Jeg skal nok købe en pæn Klase Druer til Frk. Jacobsen, hun er heldigvis oppe igen og har det godt. Sikken et Søndagsvejr i Dag. I Morges sang Droslen og nu fløjter Solsorten her udenfor. Jeg gad vide om jeg ikke kan faa Lov at gaa ud i Mrg naar jeg nu har klaret mig saa godt i Dag, men jeg gør det ikke før jeg faar Lov til det. Jeg skal hilse mange Gange fra alle her. Johs. V. havde hørt at jeg laa og har ringet et Par Gange og i Gaar var Jens her henne med et Brev og et Par Bøger at læse i. Mange kærlige Hilsner
Din
JL.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Det er uvist, hvem Jens, som nævnes sidst i brevet, er. Der er en del muligheder.
Det er ikke muligt at konstatere, hvorvidt Orelund er et stednavn eller et personnavn.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien