Menu

Fynboerne

1924-01-23

Modtager

Louise Brønsted

Dokumentindhold

Alhed Marie Brønsted har slået knæet, er sengeliggende og venter på nyt fra familien. Hun sender et par opskrifter på kager og takker for chokolade og bog i fødselsdagsgave. Andreas Larsen er blevet muslingeforgiftet.

Transskription

[23-1-24]
Kære Muk!
Tusind Tak for Puderne! Jeg er ulige glad for dem.
- I Fredags slog jeg mit Knæ igen (maaske Bes har fortalt det) og i Gaard gik jeg til Doktor Hvid med det. Der er ved at gaa Betændelse i Knæet og jeg skal ligge i Sengen i 3 Dage og have varme Omslag. Hvis det saa ikke fortager sig skal jeg p”ruoteres”.
Jeg savner Bes meget. Men det vilde jo heller ikke være Sjov at blive naar jeg ligger i Sengen.
Jeg glæder mig meget til at høre nyt om Festen – om hvor smilende Bedstemoder var – om Opvaskningen, ulæseligt tabte [ulæseligt] Marmelade i Skødet paa [ulæseligt] o.o. [ulæseligt]? Var I glade ved Syltetøjet og Druerne Bes havde med?
Forleden blev Fru Nielsen (Hotel Mus lige muslingeforgiftet og de turde ikke lade hende blive paa Hotellet. Onkel Las sagde: ”Send dem bare op til os. Saa fik vi Muslinge [flere ord ulæselige] over ikke at vilde tage den paa Onkel Las og sad hele Tiden og snakkede om at man ikke kunde faa noget bedre end Muslinger og smilede til mig der fuldstændig overhørte hendes Bemærkninger og trøstigt spiste løs. Saa blev Puf musslibge muslingeforgiftet. At blive muslingeforgiftet vil sige: at faa Aandenød, hæve fuldstændig op i Svælget og at drikke Sæbe for at kaste op.

Du beder om Opskriften paa Svedskekager
(=Dafos (?) Plumkage) Saa vidt jeg husker dem: ½ u Margarine, 1 u Sukker, 4 Æg ½ Bagepulver, 1 u Mel samt Svedsker efter Behag.
Forleden opfandt jeg en Bakkelse, som bestaar af en Blanding af Mel og Kokusmel; Sugger Sukker, Margarine, Vanilleessens Bagepulver, Æggehvide og Vand. Dejen smøres ud paa en Plade, bestrøs med et tykt Lag Sukker – Den var glinsende. Putte laver en Kage i Dag med Kaffe i Stedet for Mælk. - - Tak Mudi for de fine Chokolader – mine Yndlingschokolader – og sig til Peder, at han ikke kunde have fundet en bedre gave til mig; jeg læser den nu paa Sengen – Perlerne har jeg paa.
Tusind Hilsener til jer alle fra Lomme
[ulæseligt]

Fakta

PDF
Brev

Da

En anden person end Alhed Marie Brønsted har skrevet dato på brevet.

Brevet er meget utydeligt at læse.

Kerteminde
  • Møllebakken 14, 5300 Kerteminde, Danmark

Kopier findes på Johannes Larsen Museet.

Nej.

Kopier af breve givet til Johannes Larsen Museet.