Menu

Fynboerne

1924-04-10

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen er ved at blive rask og har været til middag hos Johannes V. Jensen.
Han har en diskussion med Berlingske Tidende vedrørende betaling for foto af storkebilledet. Redaktøren fik et tilfælde, da han hørte, at Johannes V Jensen krævede betaling for foto af Aaen.
Larsen spørger, hvordan det går med bruden.

Transskription

Kjøbenhavn 10 April 1924.

Kæreste Alhed!
Jeg var saa hos Johs V's i Gaar vi fik dejlig Mad. Store Rødspætter hvid Bordeaux, Oksesteg, Bourgogne Karamelbudding Madeira og Kaffe med Likør. Jeg gik hjem Kl. 10 da de skulde spille Bridge. I Dag har jeg malet hele Dagen. Jeg kan mærke jeg kommer mig godt nu. Stockfleth siger det kommer af det han sprøjter i mig. Jeg sagde til Eiler i Gaar om han tog med. Han vilde meget gerne, men han troede ikke han kunde faa fri fra Kontoret om Lørdagen.
Kai Flor ringede i Dag om jeg ikke kunde lave en Ramme om Billedet i Avisen. Johs V havde forbudt dem at lade deres Tegner at gøre noget særskilt i den Retning. Han spurgte ogsaa om de maatte fotografere Storkebilledet i Loftet. Jeg spurgte om det var gratis eller jeg skulde have noget for det. Det kunde jeg vist godt faa, men Redaktør Gulmann havde været ved at faa et Tilfælde da han hørte at Johannes V forlangte at de skulde give mig 200 Kr. for Aaen. De plejer aldrig at give noget for Billeder. Jeg har rent glemt at spørge hvordan det gaar med Bruden og gaar det stadig godt med Svanen. Jeg glæder mig til at komme hjem. Har Du betalt Boghandler Eriksen?? ham lovede jeg Penge naar Udstillingen var forbi. Mange kærlige Hilsner
Din
JL.

Omtalte genstande

Det indsatte storkebillede er et forstudie til det loftsbillede, som Johannes Larsen lavede til Kongens Håndbibliotek på Christansborg.
Johannes V. Jensen skrev et digt, Skabningens Tinde, til Larsens billede Åen. Jensen ejede en akvarelversion af Åen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Bruden er Danmarks mindste rovdyr og forveksles ofte med lækatten.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien