Menu

Fynboerne

1926-11-19

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

Larsen kommenterer nogle paragraffer. Bogen (De Danskes Øer bind 1) sælger helt godt. På en reklame for den stod der ved en fejl Strynø i stedet for Tunø, og en mand blev meget vred over dette.

Transskription

Kjerteminde 19 Nov. 1926.

Kære Achton Friis!
Det var vist en meget mangelfuld Skrivelse den sidste jeg leverede. Her er for det Første Paragrafferne. Den første har jeg streget, som meningsløs. Den anden synes jeg heller ikke der er noget at indvende imod, dersom man vil være smaalig kunde der jo kunde der jo bemærkes at Billedstoffet kun angaar det til Bogen benyttede, men det er jo en Selvfølge, og desuden saa vidt jeg kan se betydningsfuldt. Hermed endvidere alle Anmeldelser som jeg endelig i Dag har rumpet mig op til at læse igennem. Det lader til at der her i Byen er en stor Interesse for Værket. De første Dage efter Udsendelsen af det første Hæfte var inde hos de 2 herværende Boghandlere som forhandler det. Den ene af dem var Dagen efter han havde faaet det mistrøstig, han havde kun solgt 6. Et Par Dage efter var jeg inde hos den Anden han var da naaet 13 og ventede at komme op paa 18 + 4 som han selv vilde holde for at sælge som samlede Bøger naar det er færdigt.
I Gaar var jeg paa Posthuset, der stod en Købmand og rasede over at der stod Strynø i stedet for Tunø paa Reklamerne, det kunde jo give Folk det Indtryk at der vilde komme lignende Brølere i Værket og da jeg indvendte at Forlaget ikke kunde trykke alle de Reklamer om, svarede han at saa kunde de tage dem væk. Han fortalte at Boghdl. Olsen nu var oppe paa 27 solgte Expl. men blev strax rettet af en af Postfunktionærerne til 29, og da jeg senere var inde hos bemeldte Boghdl. i et andet Ærinde sagde Butiksdamen: 30, mens hun gav mig Penge tilbage, og da jeg forbavset saa op, for det var 75 Øre jeg fik sagde hun:"Bogen: jeg har ogsaa hørt at der skal være solgt en Mængde i Faaborg, paa Grund af alle de Øer dernede omkring. Mange Hilsner til Dem alle Tre ogsaa fra min Kone
Deres hengivne
Johannes Larsen.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Efter Achton Friis' idé sejlede han og Johannes Larsen rundt til de mindre, danske øer og lavede notater, tegnede og fotograferede til et bogværk. Dette udkom 1926-1928 i tre bind på Gyldendal med titlen Den Danskes Øer.

Kerteminde
  • Strynø
  • Tunø
  • 5600 Faaborg

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv