Menu

Fynboerne

1927

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Dokumentindhold

Johannes Larsen har fremstillet et større antal træsnit til Selskabet for Grafisk Kunst og forklarer fremstillingsmetoden for en ven.

Transskription

Kære Ven
Tak for dit Brev. Det kan jeg bedre lide. Dog er der en Passus som jeg maa anholde. Du maa ikke bruge Ordet "Reproduktion" i Forbindelse med det jeg solgte Selskabet f. gr. K. Det de fik var Stokken og 300 originale Haandtryk paa Japanpapir tegnet af Stokken paa mit Værksted af min Kone og mig og hvert enkelt Eks. signeret med mit fulde Navn i Blyant. Trykkene fremstilles paa den Maade, at Papiret efter at Stokken er sværtet, lægges over denne og gnides med et Fiskeben indtil hele Billedet tydeligt ses gennem Papiret. Derefter tages Papiret forsigtigt af og hvis det er helt lægges det til Tørring og naar det er tørt lægges det i en Bunke med Silkepapir imellem, endelig forsynes det med min Signatur i Blyant som en Garanti for at de er haandtrykte i mit Værksted. Naar Selskabet købte Stokken med, var det for at kunne ødelægge denne og derved garantere sine medlemmer at der ikke kunde fremstilles flere Originaltryk [signerede er overstreget] end de 300 som Foreningen havde købt + 2 eller 3 som jeg fik Lov at beholde foruden nogle Prøvetryk.
[resten af brevet mangler]

Fakta

PDF
Brev

dansk

Brevet er udateret. Johannes Larsen har i 1927 i flere breve diskuteret med Albert Repholtz vedrørende trykning og køb af et stort antal af Larsens træsnit til Selskabet for Grafisk Kunst, som Repholtz var formand for frem til sin død i marts 1928.

Selskabet f.gr. K: Selskabet for Grafisk Kunst stiftedes i 1920 (se Repholtz, Albert).
Brevet formodes skrevet til vennen Albert Repholtz, der var formand for Selskabet for Grafisk Kunst.

Alhed Larsen

Det kongelige Bibliotek.