Menu

Fynboerne

Efter juni 1927

Afsender

Albert Repholtz

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Repholtz foreslår, at man lader Benjamin Dahlerup eller en anden trykke træsnittene, hvorefter Larsen selv signerer dem. Larsen vil få 6000 kr. for trykkene.

Transskription

[Den eller de første sider af brevet mangler]
er der Maleren Benjamin Dahlerup, som er vant til at trykke sine egne store Træsnit, og som gerne vilde have noget at terykke for at bøde paa de daarlige Tider. Saa er der Poul Lunöe, hvis store Træsnit Deres Hustru fandt udmærket trykte, og som maaske ogsaa kunde trænge til en lille Ekstrafortjeneste, og endelig er Muligheden vel ikke udelukket med Hensyn til, at Roose skulde vilde indlade sig paa Arbejdet. De vil altsaa se, at der er Noget at vælge imellem.
Jeg vil derfor foreslaa Dem at sende Pladerne og modtage Deres Honorar til [”til” overstreget] derfor, og derefter overlade Trykningen til Selskabet. Men vi maa naturligvis forbeholde os, at De signerer Trykkene, hvad enten De nu maatte ønske at faa dem tilsendt eller at signere dem, naar De ved Lejlighed kommer herover.
Aftalen med deres Hustru, da hun og Deres Søn var hos mig i Forsommeren, blev jo at der skulde betales 6000 Kr. for 350 Af- [resten af brevet mangler]

Fakta

PDF
Brev

Da

Alhed Larsen besøgte Albert Repholtz i juni 1927, og han refererer i brevet til dette møde.

Der mangler oplysninger om både modtager og afsender, men eftersom Johannes Larsen og Albert Repholtz i flere andre breve har diskuteret trykning af et stort antal af Larsens træsnit til salg fra Selskabet for Grafisk Kunst og forlaget Høst & Søn, er det helt sikkert at brevet er stilet til Johannes Larsen og skrevet af Repholtz. Det fremgår af et andet brev, at Alhed Larsen besøgte Repholtz i juni 1927. Repholtz døde 5. marts 1928, og andre bestyrelsesmedlemmer overtog forhandlingerne med Johannes Larsen.

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien