Menu

Fynboerne

1927-04-29

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Achton Friis

Dokumentindhold

Johannes Larsen befinder sig på gården i Båxhult i Sverige. Vejret er ikke godt, og det forhindrer ham i at høre tjurens skogren. Han bakser med nogle vignetters placering i bøgerne.

Transskription

Båxhult 29 April 1927.

Kære Achton Friis
Hermed nogle Blade med Vignetter som jeg haaber De kan bruge nogle af. Jeg har haft en Del Mas med at ramme den rigtige Størrelse og er ikke sikker paa om ikke nogle af dem maa sættes lidt ned. Egentlig burde man jo have Korrektur med Pladsen aaben til Vignetterne paa det rigtige Papir saa at man kunne tegne dem direkte sammen med Texten, det bliver for tilfældigt paa denne Maade, men det kan vel ikke være anderledes. Men Resultatet bliver altid at jeg synes mine Vignetter ser temmelig forbandede ud i Bøger. Der er et Par Vipstjerter jeg vakler imellem, den med x mener jeg er den bedste Fugl, men maaske vil den anden virke bedre, det maa De om. Noget lignende har jeg bemærket paa Bladet med Natravnene. Her er et forbandet Vejr fra vi kom herop her det frosset hver Nat, men tillige har det forværret sig hver Dag indtil det i Gaar kulminerede med Snestorm hele Dagen. Ellers Vinden omkring NV og afvexlende Regn, Hagl, Sne og Solskin. Jeg kom herop for at høre Tjæderen skogre, men endnu har jeg ikke opdaget at de bestiller noget, skønt jeg har været ude tidligt et Par Mrgn. Maaske kommer det, men den Tid der er gaaet kommer jo ikke igen, og ingen Ting faar jeg bestilt.
Ellers er her hyggeligt og rart. Vi fraadser med Ild i Spisestuen og Kakkelovn. Fru Krohn der har besøgt os en Tid, tager dette med, da jeg mangler Indpakningsmateriale og Adr.Kort. Mange Hilsner til hele Familien fra os begge.
Deres hengivne
Johannes Larsen.
P.S.
Jeg haaber De ved Hjælp af Underskrifterne kan finde ud af hvad det forestiller.
JL.
P.P.S.
Det aller vigtigste. Tak for [ulæselig] som jeg har læst 2 Gange og glæder mig til at læse 3die Gang naar Hæfterne kommer.
JL.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Datoen fremgår af brevet.

Båxhult er Larsen-familiens svenske skovgård.
Tjäder er det svenske navn for en tjur.

Båxhult
  • Båxhult, Långaryd, Sverige

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Nej