Menu

Fynboerne

1929-09-01

Afsender

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Syberg takker for fotografierne. Han og nogle af børnene har været på en dejlig biltur.
Komiteen for Kunststævnet i Forum spørger, om de må låne det vinterbillede af Syberg, som Else og Johs. V. Jensen ejer.
Fritz Syberg og datteren vil komme otte dage på besøg sidst på måneden.

Transskription

Pilegaarden 1-9-29

Kære Venner.
Tak for de udmærkede Fotografier.
En god Fotograf er en lige saa sjælden Ting som en god Maler – ja og en god Træskomand o.s.v. men det har jeg for den Sags Skyld al Tid troet.
I Dag rejste Trylle og Rille, saa nu er Ferien uigenkaldelig forbi, men Somren bliver ved. Vi var en Tur i Bil i Gaar gennem Strækningen omkring [”omkring” indsat over linjen] Arreskov-Brændegaard- og Nørresø. Der er bakket med Moser og en rig Vegetation af Birk, Fyr Gran og Lærketræer sammenblandet med Bøge- og enkelte Egeskove, og Underskov hvor Blaabær, Tyttebær og Lyng gør sig gældende. Det var en dejlig Dag og vi kom hjem aldeles udmattede af at se.
Med det samme jeg skriver vi jeg fortælle Dig at jeg har faaet Anmodning fra Komiteen for Kunststævnet i Forum som vil laane 8 Billeder af mig hvoriblandt det Vinterbillede Du – I – ejer, Karl Madsen sidder i Bestyrelsen, saa jeg vil ikke gøre Obstruktion. Er det Jer meget imod at faa det pillet ned af Væggen igen i en Maanedstid?
Det er mulig vi kommer en 8 Dage til Tibirke sidst i Maaneden – Jeg har lovet Rabbe det og hun vilde jo nok betragte det som jeg sveg hende hvis jeg skiftede Bestemmelse – og i saa Fald ses vi.
Mange Hilsener og Tak for i Sommer.

Eders hengivne
Fritz Syberg.

Omtalte genstande

Else og Johannes V. Jensen ejede oprindelig Sybergs maleri "Udsigt over Kerteminde Fjord".

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Pilegården Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv