Menu

Fynboerne

1929-11-27

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Johannes Jensen

Dokumentindhold

Fritz Syberg er ærgerlig over, at han skrev det sidste brev til Jensen og beder ham betragte det som uskrevet. Syberg sætter pris på Uttenreitter og hans instinkt for kunst, men Syberg burde ikke have blandet sig i denne sag.

Transskription

Pilegaarden 27-11-29

Kære Ven.
Jeg gaar og ærgrer mig over det Brev jeg sendte Dig. Naar man har det med at være lidt for skiklig lader man sig undertiden over[r]umple, ikke alene af andre men hvad farligere er ogsaa af sig selv. Jeg har en hel Del tilovers for Uttenreitter, dels fordi jeg tror paa hans Instinkt i Kunst – han er f. Eks. Den eneste Kritiker der er klar over den Willumske Svindel – dels fordi han er paalidelig. Der va [”va” overstreget] er ogsaa andre Grunde der fik mig til at blande mig op i dette. Selvfølgelig er det en Sag hvor jeg intet har at gøre og [jeg] beder Dig betragte mit Brev som uskrevet. Undskyld. Din hengivne Ven
Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Fritz Syberg refererer til det brev, som han sendte Johs. V. Jensen 26. nov. 1929.
Hvad Fritz Syberg havde imod J.F. Willumsen er uklart. Allerede 23. dec. 1914 skrev Syberg til Ernst Goldschmidt om Willumsen: "Jeg har ikke megen Fidus hverken til ham eller hans Malerier".

Pilegården Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv