Menu

Fynboerne

1932-01-23

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Johannes Jensen

Dokumentindhold

Syberg sender et avisudklip. Han kender intet til sagen og finder de to herrer påtrængende.
To malere fra Odense har bedt om at måtte udstille nogle af Sybergs billeder på Forårsudstillingen. Syberg havde ikke mistanke om noget luskeri.
Lars/Sakker er blevet gift med en fransk-amerikansk kvinde. Syberg kan ikke tale med hende, så de smiler bare til hinanden.

Transskription

Pilegaarden 23-1-32

Kære Ven.
Dette Udklip fik jeg i Dag. Jeg kender hverken ”Argus” eller Dagens Nyheder”, ligesom jeg ogsaa maa fralægge mig enhver Art af Viden om den Paatrængenhed, som de to Herrer, der nævnes, synes at have udvist mod Dig. Jeg vil haabe at det hele er en Avisoverdrivelse.
Der kom for nogle Dage siden en ung Odensemaler og anmodede mig om nogle Billeder til en Foraarsudstilling i Marts, og da nogle af ”den Fries” Malere og nogle af ”Grønningens” ogsaa skulde indbydes, var jeg skiklig nok til at indvillige. Jeg anede intet Lumskeri.
Alt er ved det gamle. Et nyt Moment er Sakker med sin fransk-amerikanske Kone. Hun er flink. Vi maa nøjes med at smile til hinanden, da mine franske Brokker ikke rækker ret vidt og engelsk kan jeg slet ikke.
Mange Hilsener til Dig og Else og Jer alle sammen. Eders hengivne Fritz Syberg.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen optræder på brevet

Jens Stolt, som formodentlig var en af de to malere, der opsøgte Fritz Syberg, var medstifter af kunstnersammenslutningen Den Fynske Forårsudstilling.

Pilegården Kerteminde

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv