Menu

Fynboerne

1934-07-14

Afsender

Fritz Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg kommer alligevel ikke på besøg, da hans hjerteproblemer er begyndt igen. Han har kvælningsanfald om natten og er intet værd om dagen.
Syberg sender et fotografi af sine malerier til H.C. Andersens Hus.

Transskription

Pilegården Kjerteminde
14-7-34

Kære Venner.
Jeg er ked over at skulde skrive til Jer at jeg alligevel ikke kommer. Dels vilde jeg gærne gøre endnu et Tibirke-ophold, dels gærne se at faa mine Billeder et Skridt videre. Men mit Hjerteonde har taget fat igen. Maj og Juni var jeg saa rask saa jeg var helt ovenpaa, men i Juli er det gaaet tilbage, Nætterne er værst. Sidste Nat laa jeg og sloges med Kvælningsfornemmelser det meste af Natten og saa duer jeg ikke til noget om Dagen. Jeg maa vente og se om det bedrer sig.
Jeg sender Jer medfølgende Fotografi som lige er kommet ind ad Døren. Det er de sidste Billeder jeg har faaet fra Haanden. Felterne til [”til” overstreget og ”i” indsat over linjen] i Forhallen i H.C. Andersens Hus.

Mange Hilsener fra Jeres hengivne
Fritz Syberg.

Omtalte genstande

Fritz Syberg malede på portrættet af Johs. V. Jensen over flere år. Han genoptog arbejdet under besøg i Tibirke. Det vides ikke, hvilket eller hvilke andre billeder, han ønskede at male videre på hos Jensen.
Kunstneren blev bestilt til at lave en serie malerier til forhallen i H.C. Andersens Hus. Billederne hænger i vore dage (2020) ikke fremme i huset.

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen står på brevet

Fritz Syberg skrev i sit sidste brev til Jensen, at han og sønnen Franz ville komme på besøg.
Else og Johannes V. Jensen havde et feriehus i Tibirke.
Det omtalte fotografi findes ikke sammen med brevet på Det Kongelige Bibliotek.

Pilegården Kerteminde
HC Andersen

Det Kongelige Bibliotek, Johannes V. Jensens Arkiv

Nej