Menu

Fynboerne

1944-11-04

Afsender

Andreas Larsen

Modtager

Jens Larsen

Dokumentindhold

Andreas/Puf ønsker Jens tillykke.
Johannes Larsen har fået en hund af samme race som Scott, og den er ved at lære ikke at jage høns, gæs mv. i haven. På ture til stranden løber den uden snor, og den slæber stykker af en død måge med til badehuset. Hunden hedder Tiras opkaldt efter Jens' oldefars første hunde. Johannes Larsen er rejst til Vilhelm/Klaks for at gå på jagt.

Transskription

Afs: Brygger
Andreas Larsen
Kerteminde

Kerteminde 4 Nov. 44.

Kære Jens.
Tillykke med fødselsdagen. Er det ni år Du bliver dennegang? Så kan Du vel så småt begynde at læse Dine breve selv; men Dine kundskaber går vel mere i retning av svensk skrivning så dette må Din Mor eller Far vel læse for Dig. Du har vel hørt, at Farfar har fået en hund; den er av samme race som Scott, men den er kun halvvoksen endnu. Den er vældig glad for at løbe omkring i haven og lege, og den har næsten lært, at den ikke må løbe efter hønsene, ænderne og gæssene. Kun en gang imellem, når en høne eller en and bliver bange for ham og basker avsted, kan han ikke lade være at løbe bagefter. Han hedder Tiras som Din Oldefars to første hunde hed. Hver eftermiddag går Farfar en tur ud langs stranden med Tiras og her får han lov til at løbe frit om uden snor, hvad der morer ham meget, Han fandt for en halv snes dage siden en stor død måge ude i nærheden av slusen; hver dag slæber han den et stykke med sig, når de er på hjemvejen, og Farfar siger, at han snart har fået den helt hjem til vores badehus. Farfar er idag rejst ned til onkel Klaks, hvor han skal på jagt i morgen det er søndag. Han bliver så dernede et par dage, vistnok til onsdag. Om lidt skal Else og jeg ud at gå tur med Tiras, så tager vi ham i snor mens vi går til postkassen med dette brev, inden vi går ud langs stranden, hvor han kan løbe om uden snor.
Vil Du hilse alle de andre fra os.
Mange hilsner til Dig selv fra Farfar og os som ikke er rejst: Thora, Jeppe, Ane, Else og Puf

Fakta

PDF
Brev

Da

Datoen er skrevet øverst s. 1

Johan/Puf Larsen var en nær ven af maleren Sven Havsteen-Mikkelsen. Sidstnævnte skrev "av" i stedet for "af" - også i sammensatte ord - fordi han fandt denne stavning mere oprindelig og nordisk. Når Johan/Puf staver således, er det formodentlig under påvirkning fra vennen.
Hunden, som Johannes Larsen har omtalt i et brev til Johan Larsen tidligere, var en pointer.

Kerteminde

Bynavnet er skrevet på side 1.

Brevet er i privateje, A

Nej

Brevet er i privateje, A