Menu

Personer

Johanne Caspersen

Helsøster til Alhed Larsens mor, Laura Warberg f. Brandstrup, idet hun var datter af Lauritz Brandstrup og dennes første hustru Maria Kristina f. Krümmelbein (1816-1853). I sit andet ægteskab med Johanne f. Fenger fik Lauritz Brandstrup fire børn mere, som dermed blev EJCs halvsøskende.
EJC var i sin ungdom forlovet med en lærer Fibiger, som var bror til lægen i Tranekær. Forlovelsen blev hævet. Hun fik ansættelse som huslærerinde hos skovrider Kruhoffer i Frellesvig på Langeland. Her mødte hun dyrlæge Niels Christian Caspersen, og de to blev gift.
Niels Caspersen var dyrlæge ved Tranekær Gods på Langeland. Da han ved landstingsvalget i Odense 1886 blev valgt ind i Landstinget for højre, opsagde greven på Tranekær ham. Greven sad selv i Landstinget og mente ikke, at han kunne sidde der side om side med sin dyrlæge. Derefter åbnede Caspersen privat praksis i Snøde.
Alhed Larsen (f. Warberg) opholdt sig muligvis i juli 1894 og helt sikkert fra begyndelsen af august 1896 et par uger hos dyrlæge Caspersen på Langeland for at holde ferie. Alhed og hendes søn, Andreas Larsen, var der igen på ferie i sommeren 1900.
Johanne og hendes mand var i mange år barnløse, men efter at hun blev opereret, fik de en søn, Poul (deres eneste barn). Fødslen var hård, og drengen vejede kun 2 kg ved fødslen. Han led siden af halssygdomme. Poul blev kunst- og papirhandler i København og blev gift med Emmy, som var tysk.
I 1913 flyttede EJC og manden til en lejlighed på Aaboulevarden i København (1914-05-03, Laura Warberg til Astrid Warberg-Goldschmidt og 1913-04-12, Laura Warberg til Astrid Warberg-Goldschmidt, BB2623). EJC døde 13. februar 1920 af lungebetændelse.
I en folketælling fra 1925 er Niles Christian Caspersen registreret på Frederiksberg som enkemand og lotterikollektør. Hos sig havde han en husassistent og en logerende. Han var da 81 år.
Som gammel flyttede Nils Christian Caspersen hjem til sin søn og svigerdatter i Charlottenlund. Emmy, svigerdatteren, passede ham til hans død (visse steder er dødsåret 1929 noteret, andre steder står der 1930).

Referencer

Arkitekt Christian Brandstrups erindringer (nettet, lokaliseret april 2020)
Om slægten: Thetobins.org (slægtsforskning, nettet)
Folketælling 1850,1860 Udenbys Klædebokvarter, København (Staden)
Folketælling 1925 Frederiksberg Sogn

Fakta

Esther Johanne Caspersen, f. Brandstrup

Tante Hanne, Lille Hanne, Tante

29. sept. 1846 - 13. feb. 1920

Husmor

Da