Menu

Personer

Marie Schou

Søster til malerne Peter Hansen og Anna Syberg (f. Hansen).
1891 boede MS til leje hos familien Laudrup i Københavnsområdet. Alhed Larsen lejede naboværelset.
Gift første gang med maleren Karl Schou. Hun hed herefter Marie Schou. Parret fik en søn: Jørgen (Buf). Karl og Marie Schou boede 1901 og 1902 i Adelgade 13, København. I 1907 boede de i Lyngby. Johannes Larsens søster, Marie Larsen, var dette år i deres hjem for at passe sønnen Jørgen, mens forældrene en tid var i London. Parret blev skilt i juli 1913. Efter skilsmissen fra Karl Schou flyttede MS til ejendommen Valdal i Valby med sønnen. MS blev gift anden gang 12. maj 1915 med maleren Fritz Syberg på præstegården i Kerteminde. Fritz Syberg var enkemand, efter at MSs søster, maleren Anna Syberg, var død i 1914. Maleren Johannes Larsen og arkitekten Carl Petersen var forlovere ved brylluppet. Der blev oprettet særeje hvad angår kunst og indbo, som hver af parterne bragte med sig ind i ægteskabet. Efter brylluppet bar MS navnet Marie Syberg.
De første år af MS og Fritz Sybergs ægteskab boede MS fortsat i Valby og arbejdede i Rigsdagen. Hans børn kaldte deres stedmor for Tante Marie. Syberg opholdt sig jævnligt på det nedlagte gartneri Valdal i Valby for at være sammen med MS, og hun kom i sine ferier til Kerteminde, hvor Syberg boede.
Et brev fra Alhed til Johannes Larsen fortæller, at MS i marts 1922 inviterede Alhed til frokost i Rigsdagen.
Efter at MS var blevet pensioneret, flyttede hun i 1925 ind hos Fritz Syberg på Pilegården i Kerteminde.
I august 1934 blev MS indlagt til observation på Skodsborg Sanatorium. Hun havde længe følt sig dårlig og havde tabt sig voldsomt. Sidste gang i 1934 Fritz Syberg i et brev til Johannes V. Jensen skriver om MS på sanatoriet er 7. september. MS døde ifølge Weilbachs Kunstnerleksikon muligvis 21. oktober 1934 (der er spørgsmålstegn ud for dødsdatoen).

Referencer

Erland Porsmose: Fritz Syberg. Kunsten, naturen, kærligheden. Gyldendal 2012
Weilbachs Kunstnerleksikon: Fritz Syberg
Diverse breve

Fakta

Marie Schou, f. Hansen

Tante Marie. Anden gang gift Marie Syberg. Kaagge

21. jan. 1865 - 21. okt. 1934

Rigsdagsstenograf

Da