Menu

Personer

Ove Christensen

Gift 1883 med Alma Caroline Hedvig f. Wengler.
OCC viste allerede som barn store musikalske evner. Efter afgangen fra musikkonservatoriet fungerede han i 10 år som kejserlig kammermusiker i Sankt Petersborg. Helbredsproblemer tvang ham derefter til at rejse hjem, og han fungerede derefter primært som klaverlærer - landets nok mest anerkendte - i en årrække. OCC skrev desuden musikteoretiske værker. I 1900 blev han udnævnt til professor.
Christine Mackie, f. Warberg (Alhed Larsens søster) modtog klaverundervisning af OCC i Købrenhavn i 1890erne.
I et ikke underskrevet tillæg til et brev til Laura Warberg fortalte formodentlig Johanne Larsen, f. Warberg, at OCC har rost hende og sagt, at hun gjorde fremskridt med sit klaverspil. Senere i brevet fortæller hun, at hun har timer hos hr. Siesby.

OCC og hans kone deltog i marts 1893 i et karneval i København, hvor også Christine og Alhed samt Anna Hansen, g. Syberg, var til stede. Hans kone, "Lille Fru Ove" var klædt ud som grønlænderinde og skiftede siden til empiredragt. OCC var klædt ud som tysker, men var i øvrigt sur under hele festen.
Christine g. Mackie skrev i februar 1894, at O slet intet har fået "for Februar". I 1894, hvor Christine Warberg, g. Mackie, selv underviste i klaverspil i København, modtog hun tillige undervisning hos ham. 31. jan. 1894 skrev Christine til forældrene, at "til Foråret skal jeg begynde at tjene noget, det har Ove jo selv sagt (...) der er ingen Tvivl om, at han vil hjælpe mig."

Referencer

Wikipedia: Ove Christensen, pianist (lokaliseret jan. 2021)

Fakta

Ove Christian Christensen

18. aug. 1856 - 5. nov. 1909

professor, Pianist, Klaverlærer

Da