Menu

Fynboerne

1897 eller 1898

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed beder Johannes Larsen lade Onkel Christian, Zahrtmann eller Hermann Trier hjælpe med ansøgningen.
Det har været et voldsomt uvejr. Alheds mor blev bange, og det gjorde Gamle Jean og hunden Gamle også.
Elle, Asta og Alhed har været i skoven og klatre i træer.

Transskription

Kære lille Las!
Tak for Dit Brev, som Palam kom med nu til Morgen, da han kom fra Odense. Jeg kommer ikke ud til Dig førend Du rejser, navnlig, da Du saa vidt jeg kan for staa af Dit Brev rejser i Morgen, - en Dagstid før, skriver Du, og det maa vel være før Baronen, der rejser paa Lørdag. Du lader vel Onkel Christian i Livjægergade hjælpe Dig med Ansøgningen. Hvis Zahrtmann skulde være bortrejst, lader Du vel Lud gaa til Hermann Trier, der skal være et meget elskværdigt og medgørligt Menneske. – Du maa endelig lade mig vide, hvor Du skal bo, at jeg kan skrive til Dig. – Sikken et Uvejr, det var i Aftes, jeg gad vide, om I havde det ligesaa galt i Kerteminde. Her rejste der sig paa mindre end 5 Min. Saadan en Storm, at Dørene fløj op og det ruskede som om Huset skulde styrte sammen. Mor blev saa bange, at hun gik op og ned ad Gulvet og gl. Jean, der var gaaet i Seng, kunde høre det og gik [ordet overstreget] kom op i Stuen i Negligé. Selv Faderen gik urolig omkring. Da jeg var kommen i Seng laa jeg og hørte paa at det tudede og saa udmalede jeg mig, at der var bleven Stormflod i Kerteminde, Vinden var i Gaar sprungen saa pludselig om, - men i Dag er jeg dog kommen i Tanker om, at det var noget Sludder. ”Gamle” turde ikke ligge paa Gulvet men klynkede og pep til han fik Lov at komme op i min Seng. – I Aftes var Asta, Elle og jeg oppe i Skoven og derinde hvor vi var forleden Aften, Elle og Asta klatrede i de smaa Trær, de tog Kjolerne af, Asta er saa flink til at klatre –
Uh der er Posten
1000 Hilsner Din
A.

12te

Fakta

PDF
Brev

Da

På brevet står kun "12te". Alhed bor tydeligvis hjemme på Erikshaab endnu, og hunden Gamle samt Gamle Jean lever endnu, så året må være 1897 eller 1898.

Det er uvist, hvilken ansøgning Alhed og Johannes Larsen skriver sammen om.
Brevet er afskrevet fra en fotokopi leveret af det Kongelige Bibliotek til Johannes Larsen Museet mange år før, at arbejdet med databasen gik i gang. Skanninger af brevet er ikke fundet i materialet fra KB i forbindelse med databasearbejdet.

Erikshaab

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien