Menu

Fynboerne

Forår 1899

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed har slidt i det med et maleri og er også i gang med et andet, men hendes mor er syg, så Dis kan ikke hjælpe med barnet (Gajten), og Alhed har ikke meget ro.

Transskription

Kære lille Larsie!
Jeg sled i det lille Billede hele Dagen i Gaar, Stilke, Glas, Stolesæde og Baggrund og jeg tror nok, jeg fik det en hel Del bedre. I Dag har jeg været oppe Kl. 7 ½ og hænger vældig i med det andet, men det rimeligste er vist nok, at det ikke bliver til noget. Mor ligger af Forkølelse, saa Dis kan slet ikke hjælpe mig med Gajten, saa jeg har jo ikke saa forfærdelig meget Ro til det. Han har det godt den søde Knægt. – Hr. Laub var her i Aftes, herlig Mand. – Dejlig Foraarsvejr, i Forgaars var jeg ude med Gajten, jeg saa 3 Snoge og plukkede en stor Buket Violer. – Jeg skal til Gajten nu, Farvel min egen Dreng! Jeg haaber jeg faar Brev nu med Posten! Hvordan mon Du har det! 1000 Hilsner
Din Alhed

Fredag

Omtalte genstande

Et maleri af Alhed Larsen med stilke, glas og stolesæde.

Fakta

PDF
Brev

Da

Forår 1899. Alhed er på Erikshaab og omtaler "knægten". Hendes første barn blev født 12. maj 1899 på Erikshaab. Hun skriver om dejligt forårsvejr og violer.

Det Kongelige Bibliotek