Menu

Fynboerne

1903-04-22

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Zahrtmann har set på Karl Schous billede. Johan Rohde skal supplere forsamlingen.
Johannes Larsen har købt galocher til brug i Zoo og har arbejdet godt. Det var udmærket, at han skrabede sneen væk dagen i forvejen.
Larsen har solgt en akvarel af en ugle til P.S. Krøyer.
Brydekampen var udsat p.gr.a. vejret. Larsen skal nok se på kurvemøbler til Paludan (Palam).

Transskription

Valby 22 April 1903.

Kære lille Alhed!
Jeg elsker dig! Du kan tro jeg blev glad ved Dit Brev i Aftes da jeg kom hjem, jeg havde siddet i Sporvognen og var kommen i Tan[ker om] at jeg muligvis irrit[erede Dig] ved at skrive hver D[ag og har over]vejet om jeg maas[ke] gjorde bedst i at ho[lde inde] med Skriveriet i nog[le Dage] saa Du kan jo nok forstaa at det livede mig forfærdelig op at læse Dit Brev. Jeg var saa ovre hos Oppermann da jeg gik herfra, Zahrtmann havde dog været inde at se paa Schous Billede men det hjælper jo ikke stort da der ikke bliver Møde inden han rejser. Rohde skal suplere Forsamlingen, maaske kunde hjælpe at snakke med ham jeg ved det ikke. [noget af papiret mangler] her hos Brandstrup [noget af papiret mangler] i Dag. Jeg fik Bager[noget af papiret mangler] og The hos Opper[mann] og Fru Oppermann [noget af papiret mangler] mig med en stor [noget af papiret mangler]ter og endelig laant [noget af papiret mangler] hos Oppermann. Brandstrup raadede mig til at købe et Par Galoscher da jeg havde vaade Fødder i Gaar, og i Morges da jeg gik i zoologisk Have bestemte jeg mig ogsaa til det og fik et Par til 4 Kr 75 Øre og jeg har ogsaa haft udmærket Nytte af dem. Det har været et dejligt vejr i dag og jeg har faaet gjort et godt Stykke Arbejde derude jeg var der til Kl. henad 4. Det viste sig at være udmærket at jeg havde kastet Sneen væk i Gaar, da det [noget af papiret mangler] Jord jeg maler var [noget af papiret mangler] tørt mens der jo ell[ers ligger] tyk Sne overalt se[nt i] Aften skønt Solen [har skinnet] hele Dagen. Der stod [noget af papiret mangler] i Morges at jeg havde solgt den Aquarel med Uglen, og da jeg mødte lille Marie paa Gaden fortalte hun mig at Krøyer havde købt den i Søndags. Du skal se der gaar nok lidt efter Haanden. Jeg var for resten tilfreds jeg snart skulde i Seng jeg er saa øm over hele min Krop af den Snekastning. Der var naturligvis ingen Brydekamp i det Vejr den er udsat til paa Søndag men det skulde gaa [mærke]ligt til om jeg kom der, [men jeg s]kal nok gaa ned [og se pa]a Kurvemøbler for [Palam]. Uglen har faaet en [noget af papiret mangler]ing paa 10 Kr. saa [noget af papiret mangler]ner ikke hun rejser før Fredag. Det er sært, men det maa jo ikke have sneet ovre hos Jer siden Du ikke nævner noget om det. Bare Du var her for jeg elsker Dig Kys Puf og Lysse
Din
Johannes Larsen

Omtalte genstande

P.S. Krøyer har købt en Johannes Larsen-akvarel "med Uglen". Der er formodentlig tale om en akvarel af en fugl og ikke et portræt af søsteren Christine, som blev kaldt Uglen.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

"Der var naturligvis ingen ingen Brydekamp": Alhed har i et brev spurgt Johannes Larsen, om han skulle se Bech-Olsen. Magnus Bech-Olsen var bryder og en stor sportsstjerne, men netop i 1903 tabte han en kamp til først en tyrkisk og siden en dansk bryder, og hans sportskarriere stoppede. Bech-Olsen begyndte i stedet at optræde som stærk mand i cirkus.
Det er uvist, hvem lille Marie er. Det kan være Marie Krøyer.
Kurvemøbler: Alhed spurgte i sit sidste brev til Johannes Larsen, om han ville se på kurvemøbler for Jørgen Paludan (Palam). Paludan var ansat under Albrecht Warberg (Alheds far) ved grevskabet Mouckadell. Da Albrecht i 1902 døde, overtog Paludan hans arbejde som godsforvalter, og han fik stillet gården Erikshaab (Alheds barndomshjem) til rådighed. Eftersom Paludan formodentlig tidligere boede på et værelse på Erikshaab, fik han nu brug for flere møbler.

Valby

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien