Menu

Fynboerne

juni -august

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz ærgrer sig over, han ikke lod Tuk blive dagen før, da vejret er blevet godt igen. Hvis det holder, synes han at Anna skal komme ud med alle børnene, også den lille (Lars Pølsepind), han skal nok sørge for at lave middag.

Transskription

[Anført med blyant: 1901-2?]

Nordskov

Kære Høns!

I Dag er jeg en hel Del raskere end i Går. Det ærgrer mig derfor at jeg ikke alligevel lod Tuk blive i går da Vejret er blevet godt igen. I Nat var det nemlig Blæsevejr så jeg gik i Land og lå hos Postens. Jeg venter Jer altså allesammen Lørdag Middag og skal nok ha Middagsmad til Jer. Dersom Du ikke tør rejse fra Lars Pølsepind så send Tuk alene, han kan nok klare den og så kan han blive her til Mandag Eftermiddag. Jeg skal for en Sikkerheds Skyld bede Posten om at se efter ham på ved Toget på Lørdag. Er Vejret særlig indbydende i Morgen Fredag så kan I jo også rejse herud Fredag og Lørdag og Søndag. Det ser så udmærket ud i Vejret nu. Du kan jo overveje om det kan gå an at tage Pølsepinden med. Jeg ved ikke om det betyder så stort at skifte Mælken, alle Køer er jo på Græs i denne Tid. Tog Du ham med Fredag så kunde I jo allesammen blive her til Mandag Eftermiddag og tage hjem med Posten. det vilde være Sjov at have det lille Fjols herude og da jeg ikke maler uden om Eftermiddagen har jeg udmærket Tid til at lave Middagsmad til os alle sammen. Jeg synes det bliver mere og mere det naturligste at I tager den lille med, så er vi mest rolige. I behøver slet ikke at sørge for Mad, jeg skal nok have noget til Jer. Det eneste skulde være den Fl. Portvin dersom den ikke er drukket.

Kys Ungerne

Din Fritz

Fakta

PDF
Brev

Datoen er anslået. På brevet er anført med blyant: "1901-2?". Men det lille barn, Fritz Syberg skriver om, må være Syberg-parrets søn Lars Jacob, som er født den 3. maj 1903. Det lader til, han stadig er temmelig lille og Fritz Syberg skriver en del om at være ude i det gode vejr. Derfor anslås brevet at være fra sommeren 1903.

Nordskov
Hans Syberg
Lars Syberg

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.