Menu

Fynboerne

1903-1913

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Alhed Larsen har været hos Thomas, hvis handel var afsluttet.
Larsen må tage en krukke kryddersild med til Louise og hendes mand. Han skal også medbringe Alheds kjole mm.
Johannes Larsen skal fortælle Christine (Uglen), hvordan hun bedst passer drengene om natten.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Jeg havde en god Rejse hertil, var sammen med de andre i Aftes hos Lugge, var hos Schous i Formiddag og ude hos Thomas! Handelen er afsluttet, han havde lovet at møde med Pengene Fredag, var imidlertid ikke kommen, og Thomas havde søgt ham forgæves 3 gange i Gaar. Hvormange det er, vidste Fru Th. ikke, og han var ikke hjemme. – Nu har jeg laant 10 Kr. til Dig hos Magisterens til at rejse herind for i Morgen, men saa maa Du til gengæld tage en Krukke Kryddersild med til dem bed Marie sørge for det, og der skal lidt Lage med, de er saa begejstrede for Mors. – Mon Du ikke kan have Julles Kuffert, den er nemmere end vores egen, Du kan nok have baade en Kuffert og en Kurv med Krukke. Hvis vi ikke har Kurv og Stenkrukke, kan lille Marie løbe ned hos Grossererens. Altsaa: min nye kjole, Markersko, en ren [de to ord overstreget] Dit eget Værk og en Kurv med Sild. Vær nu sød og tag det hele med. Jeg henter Dig saa paa Banegaarden og følger med til Schous. – De glæder sig meget til at have Dig. Var saa søde. – Mor bar saa yndigt. – Paa Gensyn i Morgen Aften. Kys de søde Unger. Forklar Uglen lidt med dem om Natten, tage Lysse op, naar han rører sig, lægge noget varmt over hans Fødder o.s.v. –
Din egen A.
Du har da haft et yndigt Vejr i Dag men koldt.
Søndag aften

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Det må være skrevet mellem 1903 (hvor Louise f. Warberg, og Brønsted, Magisteren, blev gift) og 1913, hvor "Schous", Marie og Karl Schou, stadig var et par.

Det er uvist, hvem Thomas var. Larsen-parret kendte mange af dette navn. Hvilken handel, Thomas havde gang i, er også uvist.
Det vides ikke, hvad Markersko er.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien