Menu

Fynboerne

1905

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Anna Syberg

Dokumentindhold

Fritz Syberg er spændt på, om Annas rejse går godt. Han og Jens Birkholm kigger på motiver. Det var ærgerligt, de kom op at skændes, inden de skiltes, men det overlever de vel.

Transskription

Settignano
Kære Høns!
Jeg er meget spændt på at erfare hvordan det er gået Dig i Bologna, om Du slap ind i en rigtig Vogn der.
Vi har set på et Italienskort igår og ser at Milano ligger langt af Vejen for den Rute Du har løst Billet til. Men så ræsonnerede jeg som så, at selv om Du skulde ende i [xxx]land så har Du da Penge nok til at løse Billet videre for, så Du har vel hittet ud af det. Birkholm og jeg har spaseret lidt. Jeg kigger på Motiver til næste Gang i skal herned, og når jeg blot må slippe for at male dem nu, så tror jeg nok jeg kan finde nogle. Vi fandt igår et helt nyt Terræn med temmelig bratte Højder og den smukkeste Cypresskov der er her i Egnen. Jeg troede ellers at vi havde afsøgt Terrænet. Birkholm kan ikke hitte ud af Maleriet heller. Jeg har tilbudt ham at tage med til Genua, men det vilde han alligevel ikke da det kom til Stykket.
Nu venter vi til jeg hører om Du er sluppet levende til München (det var forresten intet Under at ingen Italiener vidste om der var Vogne til ”München” den hedder nemlig ”Monaco de Bavièra”) og så tager vi en Fodtur til Bjergene. Det var jo kedeligt at vi kom op at skændes før vi skiltes men vi overlever det vel. Og jeg vil ikke udtale mig om dette delikate Emne nærmere blot berøre det for at Du ikke skal tro at jeg sidder og skriver dette Brev ængstelig for at berøre dette Emne. Jeg glæder mig til at komme hjem og faa fat på et Par Blomsteraquareller fra vores Have. Kys Ungerne og hils Olga og Franziska. Mange Hilsener fra Din
Fritz.

Fakta

PDF
Brev

Brevet er udateret. Det må være skrevet i 1905, da det var det år, da Jens Birkholm var med Fritz og Anna Syberg i Italien.

Settignano

Faaborg Museum, Fritz og Anna Sybergs arkiv, breve fra Fritz til Anna i tiden 27/7 1893 til 16/10 1904.