Menu

Fynboerne

1906-10-21

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Astrid Goldschmidt, f. Warberg, har stadig ikke født sit barn, men jordemoderen siger, at det kan ske når som helst. Huset er fuldt belagt, og Alhed Larsen kører ture med Astrids datter, Ina (Sjums).

Transskription

Søndag Eft

Kæreste Larsi!
Jeg vilde frygtelig gærne have Ungen til at komme, inden jeg skriver men desværre er der bleven Stilstand i det, Dis siger at i Øjeblikket føler hun sig helt rask, men Jordemoderen siger, at den kan komme hvornaar som helst. Hun havde lidt Fødeture Fredag og i Gaar trode de ganske bestemt, at den var kommen, men som sagt, i Dag er det bedre, hun er oppe og har endogsaa været lidt ude, men hun og vi alle ønsker, at det maatte tage Fart og faa Ende. Her er ellers rigtig rart men Huset er fuldt belagt jeg ligger i den ene Stue Jordemoderen i den anden. – Jeg har kørt lille Sjums over 2 Timer i Dag, hun har for Resten været syg og ser meget Sløj ud. - Hvordan har I det? Jeg Haaber at høre fra Dig i Morgen. Vejret er yndigt i Dag, det var dejligt at være saa længe ude jeg skal køre hende hver Dag. Kys de søde Unger. Hils dem alle mest Dig selv fra Din A.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Alhed Larsen er hos sin søster, Astrid, i Malmø, fordi Astrid skal føde barn nr. to. Drengen blev født ca. 27. oktober 1906. I dette brev, som må være skrevet en søndag, eftersom de to foregående dage, fredag og lørdag, omtales, har hun endnu ikke født. Altså ca. 21. oktober.

Alhed Larsen er i Malmø hos søsteren Astrid Goldschmidt, som skal føde barn nr. to. Det trækker ud.
Fødeture må være plukveer.

Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek