Menu

Fynboerne

1907-10-03

Afsender

Fritz Syberg

Modtager

Christine Swane

Dokumentindhold

Christine Swanes mor har bedt Fritz Syberg om at skrive en anbefaling af Christine Swane til et legat. Fritz Syberg ligger i en båd i havnen i Kerteminde og maler sildebåde.

Transskription

Kjerteminde 3 Oktbr.1907

Kære Ugle!
Din Moder har været nede hos os og bedt om en Anbefaling til Dig (skrevet af mig), men da jeg ikke var hjemme talte jeg ikke med hende selv. Høns sagde imidlertid at Din Moder ikke vidste hvortil den skulle bruges(uden dette: at du vilde søge et Legat), så jeg ventede at høre nærmere fra dig. Nu er der måske for sent? Imidlertid vil jeg dog sende dig et Par Ord for at lade Dig vide at jeg selvfølgelig meget gerne vil skrive en Anbefaling til Dig. I øvrigt er det vist fuldstændig betydningsløst da en Anbefaling fra mig vist hverken gør fra eller til. Men altså kære Ugle, har du Brug for en, da står jeg til Tjeneste når Du blot vil sende mig et Par Ord, så jeg får en Smule Begreb om hvad den skal bruges til.
Bliver Du på ”Rørdam” og maler? I dette dejlige Efterår, jeg har noget om at Du tog til København allerede for en Måned siden. Undskyld hvis dette Brev er lidt knudret, jeg er noget blød på Pæren af at male. Jeg ligger i min Båd og maler Sildebåde nede i Havnen. Det er et rigt Emne, men forbandet flygtigt, aldrig en Dag som den anden, hvilket fører til en hel Hob Studier men vanskelig til et større Arbejde. Hils Marie og Klaks og vær selv hilset fra Din hengivne Baron.

Omtalte genstande

Fakta

PDF
Brev

Da

Fremgår af brev

Kerteminde

Fremgår af brev og poststempel

Rørdam

Adresse på kuvert

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv