Menu

Fynboerne

1907-10-22

Afsender

Alhed Larsen

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Det må være spændende for Johannes Larsen at være i New York. Han må endelig holde Alhed orienteret.
Alhed, børnene og hendes søster har et ensformigt liv, men der kommer heldigvis snart ny barnepige og aflaster.
Larsen må snakke med Opffer om Riis og Rosevelts ørn.

Transskription

Tirsdag.

Kæreste Larsi!
Tak for Brevkortene og Dit Brev i Dag der stod ingen Adresse, men nu sender jeg det til Kontoret, der faar Du det jo nok. Bor Du stadig hos Opffers eller hvor? Det maa nu være umaadelig interessant for Dig med den N. Y. Rejse, men det er jo kedeligt, at Dine Forhaabninger m.H. til ”Buissiness” er saa smaa, bare der dog kunde komme lidt ud af det. Ja, Billy er rørende, han er kolossalt optaget af det, hvor morsomt med Amundsen, det maa være morsomt at træffe paa saadan en Mand. Hvad synes Opffer om Dine Billeder? Jeg haaber Du vil være meget flittig til at skrive og holde os à jour med det hele, vi følger det jo med Spænding og glødende Interesse. Vi lever meget ensformigt, oplever absolut intet, - er stadig helt uden Piger saa vi sidder jo her indespærrede med Putte hele Dagen, paa Fredag faar vi heldigvis en Barnepige, det er godt, da hun gør Christine rædsom nervøs, skønt hun virkelig næsten ikke har hende, Daxen og jeg har hende mest, navnlig Daxen er storartet til at passe hende, det søde Nus, han taler ustandselig om sin Far og arbejder stadig med Breve og Billeder til Dig. De var begge henrykte over deres Brevkort, Chr og jeg var ude i Darchester med Puf i Aftes, han havde det godt, den lille søde Knægt. – Gid Du var her, at vi kunde tage nogle Udflugter i det smukke Vejr, jeg længes efter noget frisk Luft. Tak for Artiklen, det morede mig, men der er en slem Bommert: ”udst. paa den fri Udst. for 4-5 Aar siden og som blev _erhvervet” o.s.v. Dette "som blev” har jeg ikke i min Kladde og det lyder væmmeligt, men maaske det blev rettet i Korrekturen. – Du maa _endelig snakke med Opffer om Riis og Rosevelts Ørn, hører Du og saa snart Du har modtaget de store Billeder, synes jeg, Du skulde sende Billy et Par Ord og selv takke ham for hans Omhu. Hils Opffers mange Gange. De kærligste Hilsner til Dig selv, det er underligt at vide Dig i den vældige By, bare jeg var der ogsaa. Din A.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er kun forsynet med dateringen "Tirsdag". Det må være skrevet tirsdag 22. oktober 1907. Alhed Larsen er i Boston hos sin søster, mens Johannes Larsen er i New York. I New York, hvor Larsen kun har været i få dage, har han om onsdagen om onsdagen hørt Roald Amundsen tale, og Alhed kommenterer dette i brevet.

Alhed Larsen og børnene er hos Alheds søster, Christine og hendes familie i Boston. Johannes Larsen er rejst til New York for at lave udstilling i Emil Opffers kontor på bladet Dansk-Amerikaneren.
Daxen må være Alhed og Johannes Larsens søn, Andreas.
Det er også uvist, hvem Riis er, og hvordan Rosevelts Ørn kommer ind i billedet.

New York

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien