Menu

Fynboerne

1910

Modtager

Mads Rasmussen

Dokumentindhold

Nicolaus Lützhøft skriver til Mads Rasmussen, at han har set på akvareller af Fritz Syberg hos Winkel og Magnussen og har udsøgt 5 stk. á 200 kr. Kunsthandleren bringer billederne til Lützhøft og ved ikke, at de er bestemt for Mads Rasmussen.

Transskription

Herr Fabrikant Rasmussen
Jeg har i Dag se paa de Akvareller, Winkel & Magnussen har af Syberg. Det smukkeste af Billederne med Juleroser og Figur ejes af Kunsthandler Magnussen privat, og han vil desværre ikke afhænde den.
Men jeg har udsøgt 5 meget smukke, af hvilke jeg mener, De i hvert Fald burde erhværve de 4. De kan sælges for 200 kr. pr Stk., naar der købes flere. Det er altsaa en Pris, der svarer til Sybergs egne Priser.
Der var ellers en meget fin mindre Akvarel, "Lavvande", som mærkeligt nok ikke solgtes paa hans Udstilling. Den vil jeg gærne have Lov at henlede Deres Opmærksomhed paa. Den staar i Kataloget for 200 K.
Winkel & Magnussen lader Billederne bringe her til mig i Morgen Tirsdag. Havde De saa ikke Lyst at se paa dem der fr. Exempel Onsdag Formiddag? Linie 6 gaar lige forbi.
Jeg bor overfor Holmens Kirke, Holmens Kanal 40. ?
Med venlig Hilsen
Deres Ærb. forb.
Nicolaus Lützhøft
Winkel & M ved ikke, det er for Dem jeg har set paa Billederne. Jeg vilde helst, at de foreløbigt ikke skal vide det.

Omtalte genstande

Fritz Syberg, "Julerose og figur", akvarel, ikke nærmere identificeret.
Fritz Syberg, "Lavvande", akvarel, ikke nærmere identificeret.

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret, men er tidligere i Faaborg Byhistorisk Arkiv bedømt til at være fra 1910. Ud fra indholdet virker dette korrekt.

Peter Magnussen
Fritz Syberg
  • Holmens Kirke
  • Holmens Kanal 40

Faaborg Byhistoriske Arkiv, Mads Rasmussens Familiearkiv, Mappe 27