Menu

Fynboerne

1910

Afsender

Anna Syberg

Dokumentindhold

Anna Syberg beklager, at Mads Rasmussen har lagt andre planer for Goldschmidt, så de sandsynligvis ikke når at mødes inden familien Sybergs afrejse til Italien.
Anna Syberg takker for deres brevveksling og håber, de fortsat kan skrive sammen.
Hun beskriver, hvordan Mads Rasmussen har en evne at få de forskellige malere og deres hustruer til at feste sammen trods deres indbydes kontroverser og forskelligheder.

Transskription

Tirsdag
Kære Ernst Goldschmidt
Tak for Bladet - det er kedeligt, hvis Mads snyder mig for dit Selskab på Torsdag, vi talte om, hvem der skulde indbydes en Aften ude hos ham (førend vi rejste til Stockholm) og da var Du imellem - men nu har han altsaa incorporeret DIg andetsteds - er det mellem Politikere (for nu er Mads jo ogsaa bleven Politiker) eller skrivende Aander - eller hvad?? Jeg haaber endnu paa, at Du faar Invitation, ellers faar jeg dig vist ikke at se, jeg kommer nemlig først Torsdag Kl. 1 til Byen og rejser allerede næste Dag Kl. 12 1/2 - mine Børn er nemlig alene. Et Sammenskudsgilde gik vist heller ikke - det er meget morsomt at samles under Mads's Vinger, men udenfor Scenen er der jo intet synderligt Kammeratskab - Schou og Fritz kan ikke taale hinanden, Fru Schou og jeg ligeledes, Peter Hansen ser sig gal paa Fritz, Fritz ser sig gal paa Fru Peter Hansen o.s.v. o.s.v. men i Mads'es brede Favn bliver vi alle saa gode og skikkelige. Hvis vi altsaa desværre ikke ses, maa Du leve vel og ikke være zerrissen. Du skriver, at Du har haft Glæde af mine Breve - jeg har ogsaa været glad ved at kunne skrive til Dig. Maaske skriver jeg en Gang imellem til Dig
fra Italien. Du har saa travlt, men hvis Du sender os et Kort engang imellem i en ledig Stund vil jeg være rørt.
Din hengivne
Anna Syberg.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Brevet er udateret. Der er kun anført ugedagen tirsdag. Brevet er skrevet tæt på familien Sybergs afrejse til Italien 24/11 1910.

Renskrevet på skrivemaskine af ukendt person. Det er uvist, hvor originalbrevet befinder sig. Der er transskriberet efter kopien.
Zerrissen: oprevet
Mads Rasmussen sad i byrådet i Faaborg 1900-1909 for Venstre (skønt han fra 1906 kun havde sommeradresse i byen). Det formodes, han må have fået en form for dispensation. Han var også formand for Venstres vælgerforening. .

  • Stockholm, Sverige

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Boet efter Peter von Syberg, barnebarn af Anna og Fritz Syberg.