Menu

Fynboerne

1910

Afsender

Anna Syberg

Dokumentindhold

Anna Syberg er tilbage i Kerteminde forud for afrejsen til Italien i nov. 1910. Hun efterlyser nogle kunstblade, Goldschmidt har lovet at sende.
Mads Rasmussen vil afholde en middag, og her håber Anna Syberg at få Goldschmidt til bords.

Transskription

Torsdag
Kære Ernst Goldschmidt
Som Du ser er jeg i Kjerteminde, ensom og forladt af Guder og Mennesker (det er Fritz - han er endnu i Stockholm). Jeg havde ventet, at her laa et Par Kunstblade til min Trøst, men blev i saa Henseende skuffet. Hvad mener Du om at sende mig dem, maaske "et venligt Ord samtidigt". Jeg er endt med at synes, at Coignard alligevel er Dig og jeg beundrer Dig vældig for det. Lad mig nu vide, om jeg har Ret - .
Vi har haft det morsomt i Stockholm, jeg synes Rejsen var alle de Penge værd, som den desværre kostede. Udstillingen saa smuk ud og gjorde ogsaa Lykke, men gav selvfølgelig Underskud.
Vi solgte intet nævneværdigt.
Paa Onsdag kommer jeg til Byen for at træffe Fritz og gaa til Middag hos Mads Du kommer sikkert til den Middag ogsaa; hvis Du ikke har en bedre, og vi ikke er parrede forud af Mads, saa tag mig til Bords. Har Du noget imod dette Forslag?? Send mig saa dit Blad, har Du skrevet om Museet?
Har Coignard skrevet noget - jeg længes efter at træffe ham igen, for saa kender jeg ham sikkert, han maa røbe sig.
Mange Hilsener din hengivne
Anna Syberg.

Fakta

PDF
Brev

dansk

Brevet er kun dateret Torsdag, men Anna Syberg skriver, at Fritz Syberg stadig er i Stockholm. Det var han lige før Italiensrejsen, og brevets øvrige indhold viser ligeledes, at det er skrevet forud for deres afrejse 25-11-1910.

Renskrevet på skrivemaskine af ukendt person. Det er uvist, hvor originalbrevet befinder sig. Der er transskriberet efter kopien.
I oktober-november 1910 afholder Fritz Syberg og Johannes Larsen sammen en udstilling i Kunstforeningen i Stockholm.
Museet kan være Statens Museum for Kunst eller Faaborg Museum.

Kerteminde
  • Kerteminde
  • Stockholm, Sverige

Kerteminde Egns- og Byhistoriske Arkiv

Boet efter Peter von Syberg, barnebarn af Anna og Fritz Syberg.