Menu

Fynboerne

1912

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Joakim Skovgaard

Dokumentindhold

Johannes Larsen skriver til vennen og maleren Joakim Skovgaard om arbejdet med træsnit til Blichers Trækfuglene, Naturkoncert.
Overretssagfører Johannes Werner er tilknyttet udgivelsen.

Transskription

Kære Hr. Joakim Skovgaard!
Da jeg kom hjem i Gaar fandt jeg Deres Brevkort, som jeg læste med en Blanding af Forundring, Bedrøvelse og Harme.
Jeg har læst det nogle Gange i Dag og er roligere nu efter at have forsøgt at sætte mig ind i Deres Motiver, men hvordan jeg vender og drejer det, bliver der dog tilbage en Sigtelse for [Bestikkelse?] fra min Side og det vil jeg gerne fralægge mig.
Det var ikke faldet mig ind at der kunde blive Vrøvl om de Prøvetryk før jeg talte med Overretssagfører Werner og jeg havde allerede da jeg første Gang talte med Dem bestemt at De og Xylog. H. skulde have hver et Sæt.
Da jeg var ude hos Dem efter at have talt med H. var jeg paa det Rene med at jeg ikke paa nogen Maade vilde gaa ind paa Indskrænkning af min Ret over Prøvetrykkene, og jeg er lige glad enten Radeerforeningen vil have Bogen eller ej. Skulde det strande paa ovennævnte Punkt kan jeg faa Bogen ud saa den kommer i Handelen og paa den Maade havne hos alle dem der vil købe den hvad der egentlig tiltaler mig mere end at faa den begravet i Radeerforeningen.
De kan derfor staa, saa først i denne Sag

De sidste 3 linier på siden er udstreget, og brevet er uafsluttet.

Fakta

PDF
Brev

dansk

På denne kopi af det originale brev(kort) er anført med håndskrift af ukendt person "svar på J.S. brev(kort) 12-10-1912"

Den nøjagtige dato for dette brev kendes ikke. Der er af ukendt person med håndskrift øverst på brevet anført "svar på J.S. brev(kort) 12-10-1912"
Brevet er ikke afsluttet, og de sidste tre linier er overstreget.
Bekendtskabet med maleren Joakim Skovgaard indledtes i 1899, hvor Johannes Larsen blev ansat som hans assistent på den store udsmykning af Viborg Domkirke.
Radeerforeningen blev stiftet i 1853 med det formål at fremme produktionen af dansk grafik og udbrede kendskabet til dette. Radeerforeningen udgav i 1914 Blichers bog Trækfuglene (se Werner, Johannes).

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret af Larsen-familien til Det kongelige Bibliotek.