Menu

Fynboerne

1913-01-23

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Johannes Larsen kan ikke gøre for, at hans telefonstemme ikke er vellydende.
Han har lagt tre store billeder an - det ene med havlitter og ænder.
Alhed må sende brevpapir og kuverter. Johannes Larsen vil ringe til hende.

Transskription

Sprogø 23 Jan. 1913.

Kæreste Alhed!
Tak for Brev og Aviser. Kassen og Træskoene kom ogsaa. Jeg telefonerede i Gaar men Du var jo i Byen. Jeg kan ikke gøre ved at min Stemme ikke er vellydende i Telefonen. Da jeg var hos Klaks bebrejdede Du mig det samme, men det er da ikke noget at give 45 Øre for at faa at vide, desuden kan jeg ikke sidde mellem Fyrmesteren og hans Kone og Søster og forsøge at lægge mere Inderlighed i min Røst end jeg af Naturen er udrustet med. Jeg vil til at male nogle større Billeder nu. Jeg lagde i Gaar 3 an af samme Størrelse som Edderfuglene. Det sidste malede jeg igennem ude i Forgaars og tror nok det har vundet betydeligt. Det ene af de ny skal være med 3 Havlitter, en And og 2 Andrikker som har ligget her nedenfor de sidste 3 Dage, saa nær at det kan blive 3 Portræter. Hvad de 2 andre skal forestille ved jeg ikke endnu men det ordner sig nok.
Det har snet meget i Gaar baade paa Sjælland og Fyn men ikke her.
Jeg fik et Par Ord fra Marie Schou med Schous Adr. hun har Ischias. Kan Du næste Gang sende mig lidt mere Brevpapir, men Du kommer til at ofre nogle Konvolutter af samme Slags som denne, den og en til har holdt sig udmærket mens alle mine andre er klistrede uhjælpelig sammen. Hvad fejler Elle? Nu prøver jeg at ringe op i Morgen Aften saa antager jeg at Du har faaet dette Brev og holder Dig hjemme ved 5 ½ Tiden, til andre Tider kan jeg ikke uden at kolidere med Arbejde eller Spisetider. Det er da glædeligt at det gaar fremad med lille Lysse, sig ham saa mange Tak for hans Brev det glædede mig meget. Hils ham og lille Puf og mange kærlige Hilsner til Dig selv fra Din
Johannes Larsen.

P.S.
Ring til Gross. og lad ham hente indlagte
JL.

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler på Sprogø tre andre billeder af samme størrelse som edderfuglene. Det ene med tre havlitter, en and og to andrikker.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Johannes Larsen er på Sprogø for at male.
"Ring til Gross. og lad ham hente indlagte": Der er ikke indlagt noget i brevet på Det Kongelige Bibliotek.

Sprogø

Det Kongelige Bibliotek

Nej

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien