Menu

Fynboerne

1913-02-06

Afsender

Johannes Larsen

Modtager

Alhed Larsen

Dokumentindhold

Alheds søster Ellen har ligget syg af mæslinger. Da Johannes Larsen formoder, at hun har ligget i hans og Alheds hus, ønsker han at værelset bliver kalket om, gulvet ferniseret og møblerne sæbet af. Han selv kan sove i et andet rum indtil videre.
Larsen maler på en marine og et kystbillede med ryler, et havbillede og nogle edderfugle. Bjergandrikken har han malet to billeder af.

Transskription

Sprogø 6/2 1913.

Kæreste Alhed!
I Dag er Jensen herovre og jeg kan naa at faa et Brev med. Hvis Elle har ligget paa vores Værelse, hvad jeg tænker mig hun har, er det bedst at faa Vægge og Loft kalket og Møblerne og Sengene sæbet godt af, de sidste over det hele og Gulvet skuret og ferniseret, Desinfektion har jeg ingen videre Fidus til, efter det jeg kender til det. Mæslinger er jo noget uappetitligt Skab. Men de fordærvede Overhudsceller der falder af i alle Størrelser lige fra Støv man faar i Næse og Mund til smaa Stykker Hud man kan spytte ud, og sikken en Masse der kan have været paa Elle hvis hun har haft dem over det Hele. Ja Du maa undskylde at jeg skriver saa udførligt, men jeg synes allerede jeg kan smage dem. Imidlertid behøver det jo ikke at laves med det samme, jeg mener Kalkning o.s.v. Jeg kan jo ligge paa Pufsengen i Værkstedet eller oppe i Lysthuset, eller nede paa Gavlværelset naar Magnussen har været der.
I Dag er her Foraar, her er kommet en Masse Lærker og de har trukket over Øen mod Nord hele Formiddagen. Jeg var lige ved at faa lavet et godt Marinebillede i Formiddags men saa sprang Vinden om og det blev kun til et Tilløb. Jeg har malt et stort Kystbillede med Ryler, det bliver vist ikke bedre end det er. Havbilledet lader det heller ikke til at blive Vejr til. Ederfuglene skal jeg have malet lidt paa efter nogle Fugle jeg har skudt, hvis det bliver Graavejr. I Eftermiddag skal jeg se at faa malet et Solskinsbillede hvis Vejret holder. Jeg er i det hele godt i Gang med at male og kan baade male længe i Billederne og faa noget færdigt i en Fart. Bjærgandrikken har jeg malet 2 Billeder af. Jeg syntes der var noget mere jeg skulde fortælle, men nu kan jeg ikke komme paa det. Hils Puf og Lysse mange Gange og mange Kys og Hilsner til Dig selv.
Din
Johannes Larsen.

Omtalte genstande

Johannes Larsen maler på en marine (kan være det indsatte billede, Bølgen), et kystbillede med ryler, et billede af havet (eller dette kan være Bølgen), nogle edderfugle, og han vil i gang med et solskinsbillede. En bjergandrik har han malet to gange.

Fakta

PDF
Brev

Da

Dateringen fremgår af brevet

Johannes Larsen malede på Sprogø i december 1912 og er nu tilbage på øen.

Sprogø
  • Sprogø

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien