Menu

Fynboerne

1914 eller 1915 forår

Modtager

Johannes Larsen

Dokumentindhold

Skrevet af Alhed Larsen:
Øf. er syg med feber, og Christine passer ham, selvom hun selv er syg. Nu har lægen beordret Christine i seng.
Alhed har besøgt Asta og sin mor og sidder på à Porta og skriver. Naur kommer på besøg.
Skrevet af Andreas Larsen (Puf):
Andreas har købt en osteklokke af bøhmisk glas til sin mors fødselsdag.

Transskription

Kæreste Lavsi!
Jeg er bange Du ikke fik mit Søndagsbrev i Gaar Postkassen paa Hovedbanen, hvor Puf og jeg lagde det i ved 6 Tiden, tømtes først Kl. 12. Det har Du altsaa først faaet i Dag, derfor skrev jeg ikke i Gaar. Jeg var ogsaa optaget af den daarlige Tilstand derude, Øf. var syg med høj Feber, Chr. gik og passede ham, skønt hun selv burde ligge i Sengen af Asthma og Bronchitis. Men nu har Dr. Rasmussen beordret Chr. i Seng og Øf. har faaet en Sygeplejerske. Jeg har i Dag været til frokost hos Asta, hvor Puf hentede mig. Derfra en Visit hos Mor og Max, Mor har det lidt bedre og vi rejser altsaa i Overmorgen. Vi spadserede derfra til à Porta, hvor vi sidder og drikker The og skriver og de [ordet overstreget] herfra gaar vi til 6 Toget. – Det er et væmmelig raakoldt Vejr her i Dag, bare Du ikke fryser væmmeligt. – Jeg har haft Breve fra Naur og Elle. Naur kommer herud Torsdag, rejser hjem Fredag eller Lørdag og vilde have vi skulde følges, men Mor og jeg rejser altsaa efter Bestemmelsen Torsdag. – Puf skal have lidt Plads.
Masser af Hilsner fra Din A.

Kære Far
Jeg har købt en Osteklokke til Mors Fødselsdag for Dig; omtrent saadan? Pris 24 Kr. Bøhmisk Glas. [Tegning] Mange Hilsner Puf haaber I vil synes ligesaa godt om den som jeg

Fakta

PDF
Brev

Da

Brevet er udateret. Alhed Larsen er i København, og hun besøger sin mor. Laura Warberg boede i København til 1914 eller 1915.
Puf har købt en fødselsdagsgave til sin mor. Alhed Larsen havde fødselsdag 7. april.

Alhed Larsen er i København.
Det er uvist, hvem "Øf" er. Dr. Rasmussen i København er også ukendt.

København

Det Kongelige Bibliotek

Indleveret til Det Kongelige Bibliotek af Larsen-familien